Publicitat
Publicitat

El Festival El Més Petit de Tots i l’Ajuntament sensibilitzen sobre els Drets de la Infància a peu de carrer Rètols amb frases i refranys al·lusius a l'art i la infància 'apareixen' al paviment de 120 punts de la ciutat

Vinils DUDI 2018

Un dels rètols que s’han col·locat a La Rambla | (c) Petit Sabadell

REDACCIÓ

La coincidència del Dia Internacional dels Drets dels Infants –que es commemora el 20 de novembre– i la celebració del festival El Més Petit de Tots –que es porta a terme del 10 al 25 d’aquest mes– es tradueix aquest any en una peculiar acció de conscienciació a l’espai públic de Sabadell. Diferents carrers exhibeixen, des d’ahir, proverbis i frases en diversos idiomes relacionades amb la infància, l’art i els drets dels més petits. S’han col·locat un total de 120 rètols de vinil de dimensions considerables, enganxats al paviment en punts de gran concurrència com els accessos a les biblioteques i les estacions de tren i a les principals places. A més, aquests vinils incorporen un codi QR que enllaça amb el web del festival El Més Petit de Tots o de l’Ajuntament de Sabadell.

Les frases estan escrites en divuit idiomes diferents i les han aportat els programadors i experts que aquest proper cap de setmana participaran en les Jornades Professionals Crossing Borders que es faran a l’Estruch en el marc d’El Més Petit de Tots per debatre els límits de la creació artística adreçada a la primera infància. A més de remarcar la importància d’aquesta trobada internacional a Sabadell, l’acció també vol sensibilitzar la ciutadania sobre els drets de la infància, difondre’ls i aconseguir-ne un major coneixement. El Dia Universal dels Drets dels Infants (DUDI) es commemorarà a Sabadell el dissabte 17 de novembre, amb un acte que tindrà lloc a la plaça del Doctor Robert amb activitats per als infants (11.30) i l’actuació de l’animador Jaume Barri (12.45). També és previst que hi hagi un espai de lectures, una zona de joc i un punt d’informació de voluntariat familiar.

El Més Petit de Tots és una iniciativa nascuda a Sabadell fa catorze anys i que actualment es desenvolupa a onze ciutats catalanes, organitzada íntegrament des de la ciutat. El Festival acosta les arts i la cultura als espectadors de 0 a 5 anys i fomenta, d’aquesta manera, molts dels valors associats als drets dels infants. “La cultura és un element d’educació, de gaudi, de cohesió social i de valors. Per això, apropar les arts escèniques i la creació als més petits i les seves famílies és una inversió de futur per aconseguir una societat més justa i més equilibrada”, valora la directora del Festival, la sabadellenca Eulàlia Ribera. “Sabadell és una ciutat compromesa amb els infants, que treballa per desenvolupar i implementar estratègies relacionades amb el benestar dels infants, la defensa dels seus drets, així com fomentar la seva participació”, hi afegeix Miquel Soler, regidor de Cicles de Vida de l’Ajuntament.

Leave a Reply

Your email address will not be published.