Publicitat
Publicitat

En Mowgli i el Baloo s’instal·len a l’escenari del Teatre Sant Vicenç per explicar ‘El Llibre de la Selva’ El teatre de la Creu Alta es transforma en una selva en una de les seves grans apostes familiars de la temporada

El Llibre de la Selva

Una escena del muntatge | (c) Teatre Sant Vicenç

REDACCIÓ

La selva envaeix aquest cap de setmana l’escenari del Teatre Sant Vicenç, a la Creu Alta, per acollir a Mowgli, Baloo i els seus amics amb el musical familiar El Llibre de la Selva. De la mà dels joves directors Carles Campoy i Marc Cañadell, l’obra s’estrena aquest diumenge 29 d’abril amb totes les entrades venudes per a la sessió de la tarda. S’han previst un total de vuit funcions en sessions de matí i tarda els diumenges 29 d’abril i 6, 13 i 20 de maig. Compartint la responsabilitat de Campoy i Cañadell, el muntatge incorpora Nara Ayguadé a la direcció vocal i Cristina Allande i Estefania Granados, de l’Escola de Dansa Ritme, a la direcció coerogràfica.

Aquesta versió d’El Llibre de la Selva és una idea original de Campoy, que va assumir el gran repte de dirigir una obra per a tots els públics en gran format. “Volia arriscar-me, fer una cosa difícil i vaig tirar-me a la piscina. I per això vaig escollir un amic, en Marc Cañadell, per ajudar-me a la direcció”, explica ell mateix. El resultat, afegeix, és totalment diferent a la idea inicial, i gràcies les aportacions de tot l’equip de creadors, “ha quedat una cosa impressionant, estem sense paraules”.   L’argument, a bastament popular, pren com a protagonista en Mowgli, un nen
amb esperit lliure i aventurer i amb uns ideals contraris als de la seva família salvatge que decideix emprendre una vida esbojarrada juntament amb el seu gran amic, l’ós Baloo. En aquest camí es trobarà entrebancs que s’interposaran en aquesta gran aventura i que canviaran el transcurs de la seva vida.

Transformar l’escenari del teatre del carrer Montllor i Pujalt en una selva ha estat un llarg viatge i “tot i que amb poc pressupost, ha quedat una cosa al·lucinant”, assegura Campoy. La jungla formada per l’escenografia i el vestuari de Jordi Brunet, juntament amb el guió de Roc Olivé, la composició musical de Jordi Campoy i les coreografies, formen un quadre “de molta qualitat artística”. A més, El llibre de la Selva representa un abans i un després en la il·luminació dels espectacles de l’elenc creualtenc ja que ha estat dissenyada per la productora La Capsa de Trons.

Un repartiment extens

Una quarantena d’actors d’entre 9 i 70 anys participen a l’espectacle distribuïts en dos repartiments.  Llorenç Costa tornarà a ficar-se el públic a la butxaca amb el seu Baloo (en aquest cas assumint totes les funcions) i compartirà protagonisme amb Álvaro Martínez i Pol Ballart, que s’alternaran com a Mowgli. El repartiment es completa, entre d’altres, amb un cos de ball amb més de vint persones i un cos d'”actors d’escalada” que prometen escenes espectaculars.

El càstig per escollir tots els participants va iniciar-se el març de l’any 2017 i durant tot un any l’equip de la producció ha estat preparant la posta en escena amb lectures, interpretació, cant i coreografies. La caracterització dels personatges juga a mantenir l’ambigüitat entre els animals i els humans perquè, com explica Campoy, “a una persona no la pots convertir en un animal. Hem buscat un entremig entre les dues coses, ja que caracteritzar els animals de la selva és molt difícil”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.