Publicitat
Publicitat

El Joc de Kidnelis fa el salt al món dels mòbils i les tauletes

App d'El Joc de Kidnelis

La portada de l’app

Un dels invents sabadellencs de més èxit dels últims anys, El Joc de Kidnelis, fa al salt al món digital. L’empresa Sabadell Shop, la seva impulsora, presenta aquesta setmana l’aplicació d’El Joc de Kidnelis, per a telèfons mòbils i tauletes, una app educativa que ja està disponible tant pel sistema operatiu Android (a Google Play) com per iOS (a l’Apple Store). Aquesta versió digital s’ha editat en diferents idiomes com el català, el castellà (també en versió  espanyol  llatí),  l’anglès,  el coreà, el japonès, el  francès,  l’italià  i  l’alemany  amb  l’objectiu d’arribar al màxim nombre de públic internacional i obrir el producte a mercats (com el coreà, el nòrdic o l’americà) amb un gran desenvolupament tecnològic i molta inversió en educació. L’ha desenvolupat l’empresa, també sabadellenca Dau Apps, motiu pel qual “continua sent un projecte 100 per 100 de Sabadell“, explica Joan Reixach, un dels socis de Sabadell Shop. L’app tindrà un preu de quatre dòlars (una mica més de 3,5 euros), però durant el mes de juliol les descàrregues són gratuïtes. A més, de cara al proper Nadal, naixerà l’anomenada The Kidnelis Tablet, una tauleta amb l’app preinstal·lada i orientada als nens i nenes de més de 6 anys.

La mecànica de l’app d’El Joc de Kidnelis és la mateixa que el producte de sobretaula creat pel pedagog –igualment sabadellenc– Carles Rodrigo. Es tracta que els jugadors transcriguin una frase per decidir posteriorment si és o no certa. La diferència, naturalment, és que en el joc original han d’escriure-la amb un paper i un llapis i a la versió digital poden triar si l’escriuen directament amb el dit o bé amb el teclat. També han d’escollir si volen veure la frase amb lletra lligada o lletra d’impremta. Amb aquest exercici, a més de treballar la lectura i escriptura i la comprensió lectora, també treballen la motricitat fina.

“No es tracta de fer cap concurs, és a dir, els jugadors no guanyen res, ni després de cada sessió obtenen cap anàlisi. Simplement es tracta de jugar i, mitjançant el joc, aprendre”, matisa Reixach. En aquest sentit, els impulsors de l’app creuen  que  durant  les  vacances  d’estiu  és  un  moment  ideal  per  jugar-hi  de forma que els petits potenciïn  la  lectura i escriptura relaxadament.  “Aprenen  mentre  passen  una  bona  estona,  amb  molta  diversió  i creativitat, i ho poden fer acompanyats dels seus pares o d’altres nens d’edats similars”,  observa l’educadora  Neus  Salomó “A més,  les  necessitats  pedagògiques  per  a  criatures  en  edat d’aprenentatge  requereixen  de  l’escriptura  analògica  tradicional  combinada amb la digital, per tal de poder unir els dos món amb els quals conviuen aquestes generacions”, argumenta. Com el joc  de  taula, la nova  app requereix de la supervisió d’un adult, que ajudi i orienti al menor i, sempre que es vulgui, jugui amb ell.

App El Joc de Kidnelis (detall)

Una de les pantalles de l’aplicació

Actualitzacions

Sabadell Shop n’ha  cuidat molt el disseny, amb animacions i efectes d’acompanyament, que faciliten la seva usabilitat. A partir d’ara tots els exemplars d’El Joc de Kidnelis en format analògic inclouran un codi per poder descarregar-ne la versió digital gratuïtament. I, a més, periòdicament es posaran a disposició dels usuaris packs de frases per renovar les que porta l’aplicatiu i per incorporar conceptes temàtics, com els països del món o les estacions de l’any, per exemple.

Més enllà del seu debut en el món digital, Sabadell  Shop  ja  està  treballant  en  una  nova  app  educativa  que  incentivarà  el  càlcul  matemàtic  dels  més  petits  d’una  manera  divertida  i intuïtiva, amb el suport digital de tauletes i mòbils.  Igualment, la companyia està a punt de treure al mercat un joc de taula titulat SAC i dirigit als nens més petits (de 3 a 5 anys) per tal que treballin la motricitat fina. I a l’agenda dels propers mesos hi ha també el llançament del joc L’inventor d’Objectes, centrat en temes de reciclatge i que va rebre el Premi Medi Ambient de la Generalitat; un joc de cuina titulat Foodnelis (i elaborat amb personal vinculat al Bulli de Ferran Adrià) i un altre joc per fomentar l’emprenedoria entre els joves.

Leave a Reply

Your email address will not be published.