Publicitat
Publicitat

El Consell dels Infants i Adolescents de Sabadell celebra una nova sessió plenària aprofitant el Dia dels Drets dels Infants Els camins escolars i un sistema per recollir idees dels nens i nenes, primers projectes d'aquest organisme

Consell Infants Sabadell

Els membres del Consell d’Infants i Adolescents de Sabadell, a la plaça Sant Roc, al final de la sessió | Cedida

REDACCIÓ | El Teatre Principal va ser ahir a la tarda l’escenari d’una nova sessió plenària del Consell dels Infants i Adolescents de Sabadell coincidint amb el Dia Universal dels Drets de la Infància i el 30è aniversari de la Convenció dels Drets dels Infants de les Nacions Unides.

La sessió va servir per culminar el procés de renovació anual dels membres del Consell. L’elecció dels nous infants es va fer el 13 de novembre amb un sorteig públic al Casal Pere Quart. Ahir, els nous components van recollir la seva acreditació com a consellers de mans de Sònia Sada, vicepresidenta del Consell i regidora de Cicles de Vida de l’Ajuntament de Sabadell. Malgrat que la renovació implicaria que els antics membres haurien de deixar l’organisme, Sada va aprofitar l’ocasió per explicar que, atenent la petició del mateix Consell, els ‘consellers sortints’ podran exercir un any més per tal que contribueixin a fer créixer aquesta iniciativa, estrenada fa pocs mesos.

L’acte també va permetre conèixer com estan els projectes que treballa el Consell, entre els que destaquen un sobre els camins escolars de Sabadell, per tal de potenciar que els alumnes de tots els centres docents de la ciutat disposin d’un entorn segur per desplaçar-s’hi a peu; i la instal·lació d’urnes a diferents escoles per tal de recollir les idees i suggeriments dels nois i noies de Sabadell.

Aprofitant la celebració del Dia Universal dels Drets dels Infants, la sessió va incloure la lectura del manifest del Consell Nacional dels Infants i Adolescents de Catalunya (CNIAC) amb motiu d’aquesta jornada i una representació de deu drets dels infants mitjançant ombres xineses. El DUDI també es va commemorar a la ciutat amb la il·luminació de blau de les fonts de les plaça de Sant Roc –on els membres del Consell es van fer la fotografia final de la sessió– , de la plaça Catalunya i de la plaça de la Concòrdia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.