La gala solidària ‘Dóna’ls veu’ omple La Faràndula per ajudar els pacients pediàtrics de l’Hospital de Sabadell

[gmedia id=40]

El Rotary Club de Sabadell i la Corporació Sanitària Parc Taulí van aconseguir ahir el doble objectiu que s’havien proposat amb la gala solidària Dóna’ls veu: d’una banda, recaptar diners per millorar el tractament dels pacients pediàtrics de l’Hospital de Sabadell afectats per alteracions de la deglució i disfunció de les cordes vocals; i, de l’altra, conscienciar la ciutadania sobre aquestes dues patologies, que tenen una gran afectació familiar i es poden tractar amb relativa facilitat mitjançant la logopèdia. Com que aquesta disciplina no està contemplada en l’àmbit hospitalari i, per tant, no s’hi destinen diners públics, la quantitat recaptada a l’acte d’aquest diumenge servirà per incorporar un logopeda a l’àrea de Pediatria del Taulí, de forma que la vintena de casos que anualment s’hi tracten de les malalties en qüestió milloraran ostensiblement el seu pronòstic.

De moment, el principal organitzador de la vetllada, el Rotary Club, no ha concretat la quantitat recaptada tant a base de les entrades per a l’espectacle com a través de la fila zero que es va habilitar per a l’ocasió. En qualsevol cas, però, les prop de 800 persones que es van donar cita a La Faràndula converteixen aquesta convocatòria en la més exitosa de les quatre que ha desenvolupat el Rotary. Les dues primeres, dedicades a l’Associació AVAN Amics de la Neurologia i a l’Associació Atendis, van omplir la platea de la Faràndula, mentre que ahir es van ocupar bastantes butaques del pis. La tercera gala, dedicada a Oncolliga, es va desenvolupar a l’Auditori 3 de l’Espai Cultura Sabadell, amb capacitat per a unes 300 persones.  “Estem molt satisfets, perquè no es va omplir La Faràndula, però gairebé”, ha explicat Francesc Cusidó, portaveu de l’entitat.

Gala solidària Dóna'ls Veu a La Faràndula | (c) Petit SabadellLa gala tenia com a principal reclam la presència, damunt l’escenari, de totes les formacions de l’Escola de Música Creu Alta. Presentada per la periodista sabadellenca Elisabet Carnicé, l’acte va incloure una primera part en la qual els alumnes de grau mitjà de l’escola creualtenca, els membres del cor Vakombà, els integrants de la coral de pares Catasons i la banda Vent Sonats van interpretar la cantata 100 Anys de Broadway, un recull dels grans temes del musical americà. La segona part va estar reservada per al cor Vakombà, molt popular actualment arran de la seva participació al programa Oh Happy Day! de TV3. Abans de començar el concert la cap de Pediatria de l’Hospital de Sabadell Pepi Ribera va explicar que “grans de sorra” com aquest ajuden a perfeccionar els tractaments del Taulí, però “sobretot, posen l’accent en que la societat vol una Sanitat millor” i que, com és el cas del Parc Taulí, tingui present que cal una atenció integral, centrada tan en el malalt con en el seu entorn. Per la seva banda, l’alcalde de Sabadell, Juli Fernández va demanar que cada cop siguin “menys necessaris” actes com aquest perquè “voldrà dir que el sistema sanitari té els recursos públics que necessita” i va donar les gràcies a l’Escola de Música Creu Alta per fer que “la nostra ciutat estigui present al món amb referents positius, cosa ha estat difícil últimament”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.