Publicitat
Publicitat

Sabadell celebrarà el Dia Universal dels Drets dels Infants amb una gran festa a la plaça Doctor Robert Infants dels esplais de la ciutat seran aquest any els encarregats de llegir el manifest de la jornada

Presentació actes Dia Universal dels Infants

El regidor de Cicles de Vida i els representants dels esplais en la presentació del DUDI 2018 | (c) Petit Sabadell

REDACCIÓ

Sabadell celebrarà aquest proper dissabte 17 de novembre de 2018 el Dia Universal dels Drets dels Infants, una jornada que serveix per recordar la Convenció sobre els Drets dels Infants aprovada per l’assemblea general de les Nacions Unides el 20 novembre de 1989 i que, per primera vegada, va reconèixer els infants com a ciutadans de ple dret. L’acte central tindrà lloc a la plaça del Doctor Robert al matí (d’11.30 a 13.30) i serà obert a tothom. “Hem decidit treballar quatre drets: la llibertat d’expressió, la salut, la identitat i el dret a ser escoltats. Creiem que, ara mateix, aquests són els més necessaris i útils, pel que hem vist en els infants als esplais”, valora Ainoa Santiago, del Moviment d’Esplais del Vallès (MEV), una de les entitats organitzadores.

Entre les propostes que integraran aquesta matinal hi haurà una gimcana en la qual es treballaran els quatre drets escollits aquest any. L’activitat consistirà en quatre dinàmiques diferents a través de les quals els infants aniran aconseguint cada dret. A més, cada nen podrà crear una xapa personalitzada. A banda dels tallers i jocs infantils, s’instal·larà una carpa de l’Oficina del Voluntariat que treballarà la diversitat familiar mitjançant el dibuix. A mig matí, infants d’esplais de la ciutat llegiran el manifest de la jornada. Es tancarà la matinal amb l’espectacle infantil Animació per la mainada… i més grandets, a càrrec de l’animador sabadellenc Jaume Barri. La jornada comptarà amb la col·laboració de les Biblioteques Municipals de Sabadell que oferiran activitats de ludoteca.

A la tarda es portaran a terme activitats restringides als membres dels esplais que formen part de les entitats organitzadores. El Moviment de Centres d’Esplais Cristians de Catalunya, amb la col·laboració de la Fundació Pere Tarrés, ha organitzat a la mateixa plaça Doctor Robert activitats i tallers basats en la història del Petit Príncep, en què cada franja d’edat treballarà un dret específic. “D’aquesta manera no els saturem amb molta informació, però treballen tots els drets”, explica Jordi Coll, membre del moviment. L’activitat finalitzarà amb un berenar entre tots els membres.

Per la seva banda, el Moviment d’Esplais del Vallès (MEV) farà una trobada al Parc Catalunya amb els esplais que en formen part. S’han organitzat jocs i tallers per als més petits on es treballarà, a través dels cinc continents, el dret a la salut, la diversitat, l’explotació infantil, l’habitatge i el refugi. Pel que fa els joves, es treballaran qüestions com el dret a la identitat mitjançant les xarxes socials o la moda.

Sabadell, Ciutat Amiga de la Infància

Aquesta és la primera vegada que la ciutat commemora el Dia Universal dels Infants amb el reconeixement d’UNICEF com a Ciutat Amiga de la Infància. “Això encara ens engresca molt més. Formar part d’aquesta xarxa ens dóna més empenta per a seguir treballant en la millora continua i en la innovació de les polítiques adreçades a aquest col·lectiu”, assenyala el regidor de Cicles de Vida, Miquel Soler.

A més, el 20 de novembre coincidirà amb la primera sessió plenària del Consell dels Infants constituït el passat mes de juny. La trobada tindrà lloc a l’auditori de l’Espai Cultura de Sabadell amb la participació dels 84 consellers i conselleres que el formen. La sessió es destinarà a la tria del logotip i a la designació dels dinamitzadors i dinamitzadores. A més, aprofitant l’ocasió es farà una activitat sobre els drets dels infants.

En el marc de les polítiques d’infància, la ciutat acull del 10 al 25 de novembre el Festival El Més Petit de Tots, un esdeveniment internacional d’arts escèniques pensat per a nens i nenes de 0 a 5 anys. “És un plaer com a Ajuntament tenir l’oportunitat de poder col·laborar amb una acció que ens permet sumar esforços i situar Sabadell a l’escena internacional”, ha afegit Soler. Aquest any, el festival celebra la seva 14a edició, que ja s’ha consolidat com un esdeveniment de referència a l’escena familiar de la ciutat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.