Publicitat
Publicitat

El Dia Internacional dels Drets dels Infants se celebrarà amb una matinal d’activitats al Centre de Sabadell L'Ajuntament avança en els preparatius per a què la UNICEF declari Sabadell 'Ciutat Amiga de la Infància'

Dia Internacional dels Drets dels Infants

Els organitzadors del DUDI a Sabadell | (c) Petit Sabadell

Sabadell acollirà, aquest proper dissabte, tot d’activitats per celebrar el Dia Internacional dels Drets dels Infants (DUDI), que se celebra el 20 de novembre. Els esplais de la ciutat han prepara una jornada oberta a tothom per celebrar i reivindicar els drets dels infants a la ciutat. Es desenvoluparà (des les 11 a les 13h del matí) a la Plaça Doctor Robert, que acollirà tallers relacionats amb l’efemèride en qüestió als quals els organitzadors conviden a totes les famílies de la ciutat. Arnau Obiols, membre del Moviment d’Esplai del Vallès (MEV), una de les entitats organitzadores de la iniciativa, explica que “es tracta de fer una jornada accessible a tothom, al Centre i amb un format obert, com ja es va fer l’any passat. Així podrem arribar a persones a les que normalment no podem arribar en el dia a dia dels esplaus”.

Aquesta matinal de dissabte inclourà activitats com una ludoteca, sessions de contes, tallers i activitats infantils dinamitzades amb temàtiques relacionades amb els drets dels infants. De la sessió de contes, per exemple, se’n faran tres passis a càrrec de Carles Cuberes, que també oferirà Karibu, un espectacle d’animació sobre els drets dels infants. Les activitats es dirigeixen a nens de quatre a dotze anys anys d’edat, mentre que la ludoteca és per als petits de 0 a 3 anys.  “L’any passat hi ha haver un boom d’assistència de nens en aquesta franja d’edat i per això hem volgut repetir-ho”, justifica Obiols.

El Moviment de Centres d’Esplais Cristians de Catalunya és l’altre organitzador del DUDI a Sabadell, que al llarg del cap de setmana també inclourà activitats restringides als nois i noies dels diferents esplais de la ciutat. “El dissabte a la tarda farem dinàmiques per als nostres ‘alumnes’, dels 3 als 17 anys. I també hem previst una cloenda en la qual llegirem un manifest teatralitzat i farem un berenar de pa amb xocolata”, explica Jan Codina, membre d’aquesta entitat.

Segell de Ciutat Amiga de la Infància d’UNICEF

Paral·lelament, l’Ajuntament de Sabadell està treballant intensament per aconseguir el segell de Ciutat Amiga de la Infància de la  UNICEF. “És un segell que destaca les ciutats que impliquen als infants en les decisions polítiques i UNICEF és molt estricta a l’hora d’atorgar-lo. Per això, estem dissenyant un Consell d’Infants i Adolescents de Sabadell, que serà un òrgan consultiu i participatiu pels infants de la ciutat. Tenim una de les propostes més potents i exigents de les que hem vist a Catalunya”, avança Miquel Soler, regidor d’Innovació i Ciutat.

Actualment, hi ha 170 ciutats a Espanya amb aquest segell, Sabadell es presentarà a la convocatòria de gener de 2018. “Volem transformar la ciutat a través de la mirada dels nens. Estem formant el consell perquè  els més petits puguin expressar la seva opinió sobre les polítiques de l’Ajuntament i que la seva opinió acabi sent vinculant”, argumenta Soler.

Leave a Reply

Your email address will not be published.