Més de 300 persones celebren amb una gran festa el desè aniversari de LaSala Teatre

Aniversari de LaSala Teatre 01

L’equipament de la ronda Roureda, engalanat per celebrar l’aniversari de LaSala | (c) Petit Sabadell

Un centenar de famílies, amb unes 300 persones en total, van celebrar ahir al matí el desè aniversari de la sabadellenca LaSala Teatre, l’únic centre estable de creació i exhibició d’espectacles familiars que hi ha a Catalunya. Ho van fer amb una gran festa que va incloure espectacles i activitats participatives i que va comptar amb diverses instal·lacions de la companyia Efímer i la participació dels personatges de l’espectacle Ratatouille, el petit xef, de la Joventut de la Faràndula; i d’Hèrcules, les aventures d’un heroi, del Teatre Sant Vicenç. Va ser la primera vegada que aquestes dues entitats i LaSala col·laboren en una activitat conjunta, una circumstància que a ben segur es repetirà en el futur perquè “no té sentit que els tres exponents sabadellencs de l’escena familiar treballin d’esquenes”, va dir la directora de LaSala Eulàlia Ribera.

Malgrat un temps amenaçador, LaSala va aconseguir el seu objectiu i va omplir tant la seva seu de la ronda Roureda, al nord de la ciutat, com la plaça que hi ha al costat. A l’interior, Efímer va presentar La Gran Tempesta, una instal·lació que va fer gaudir de valent grans i petits, mentre que a l’exterior, els divertits i entranyables dracs d’aquesta companyia lleidatana es van posar els participants a la butxaca. A més, la Festa va incloure un taller de còctels, una gran pissarra a terra, un photocall i un peluix gegant per als més petitons (i per a molts grans, també cal dir-ho). Tot plegat amenitzat amb actuacions musicals extretes de Ratatouille i d’Hèrcules.

Aniversari de LaSala Teatre 02

‘La gran tempesta’ va ser l’atracció estrella de l’aniversari de LaSala | (c) Petit Sabadell

Eulàlia Ribera, va aprofitar l’ocasió per agrair la tasca feta des de  l’any 1981 a Sabadell per Rialles i també el fet que les Administracions “han  cregut i creuen en aquest projecte, i veuen que va molt més enllà  de la representació d’un espectacle en una sala de teatre“. En un context de crisi com l’actual, Ribera va reclamar que es tingui en compte la cultura com un element essencial de cohesió social sense el qual serà difícil sortir-se’n. Per la seva banda, l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, va destacar la “qualitat elevada” de les produccions que es produeixen i es representen a LaSala, cosa que ha convertit aquest equipament en “un espai  espai de referència i lideratge cultural“.

Aprofitant aquest desè aniversari, LaSala es planteja fer un pas endavant per “créixer i arribar a nous públics”, va explicar Ribera. “La cultura i  la formació cultural ha de ser un pal de paller de les noves maneres de fer de política”, va dir la directora per qui “cal posar definitivament sobre la taula aquest debat de forma transversal i entre tots”.

MÉS INFORMACIÓ

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.