Publicitat
Publicitat

Una delegació d’Holanda s’interessa pel model educatiu de l’Agrupació Pedagògica Sant Nicolau

Visita Holanda Sant Nicolau

La delegació, durant la seva visita a les instal·lacions sabadellenques | (c) Agrupació Pedagògica Sant Nicolau

Un grup de professionals holandesos del món de l’educació ha visitat recentment l’Escola Sant Nicolau de Sabadell per conèixer de primera mà el funcionament d’aquest centre educatiu. La delegació va triar l’Agrupació Pedagògica Sant Nicolau per ser una escola referent, que proposa un projecte pedagògic en constant evolució partint d’una sòlida història i experiència. Els professionals estaven interessats en el funcionament del centre i en el paper de les famílies en el dia a dia de l’escola.

Durant la seva visita a les instal·lacions del carrer Jardí, al Centre de Sabadell, la delegació, integrada per representants del sector educatiu públic de Zoetermeer i responsables d’entitats privades, va estar acompanyada per Lourdes Cornellà, directora pedagògica; i Ferran Teixes, gerent de l’Agrupació Pedagògica Sant Nicolau. Un dels integrants de la delegació és un arquitecte especialitzat en planificar edificis escolars. És per això que la visita va incloure també una detallada explicació de l’edifici d’Infantil i Primària, recentment reformat, que destaca per l’aprofitament d’espais i l’eficiència energètica i per una execució adaptada a un pressupost ajustat. De fet, l’edifici de l’escola Sant Nicolau ha estat finalista a la Mostra d’Arquitectura del Vallès i ha estat preseleccionat per a la Biennal de Venècia, en el marc del pavelló espanyol.

L’Agrupació Pedagògica Sant Nicolau és un centre educatiu creat l’any 1955. Va ser fundat amb un ideari i caràcter propis i té la seva arrel en l’entusiasme d’un grup de pares fundadors que es van proposar crear una escola catalana de coeducació, oberta i pluralista. Com a centre integrat d’Educació Infantil, Primària, ESO i Batxillerat, l’escola facilita que l’alumnat iniciï la seva formació escolar als tres anys i finalitzi amb els estudis de la secundària post obligatòria. A més, també ofereix l’escolarització en el primer cicle d’educació infantil (P0-P2) a l’Escola Bressol Sant Nicolau. Tots els nivells, inclòs el Batxillerat, estan concertats amb a la Generalitat de Catalunya.

Leave a Reply

Your email address will not be published.