Publicitat
Publicitat

La cursa ‘Sabadell corre pels nens’ vol mobilitzar 5.000 persones per ajudar infants amb malalties minoritàries L'activitat es farà el 28 de maig i recaptarà fons per investigar dins del programa 'Dóna'ls veu' del Taulí

Presentació curs 'Sabadell corre pels nens'

Els organitzadors i col·laboradors a la presentació de la cursa, a l’Hospital Parc Taulí | (c) Petit Sabadell

MARTA SABATÉ

La segona edició de la cursa solidària ‘Sabadell corre pels nens’ arriba el proper diumenge 28 de maig amb l’objectiu de recaptar diners per ajudar als nens i nenes de Sabadell que pateixen malalties minoritàries i que prenent part al programa Dóna’ls veu de l’Hospital Taulí. El Síndrome d’Angelman, la fibrosi quística, el cromosoma X, el Síndrome de Prader Willi, els trastorns cognitius, conductuals SPW i aerodigestius, són algunes de les dolències que pateixen els nens amb malalties ‘rares’ o cròniques tractats a l’àrea de Pediatria del complex hospitalari sabadellenc, que darrerament ha estat nomenat centre expert en malalties minoritàries.

‘Sabadell corre pels nens’ vol sensibilitzar a tots els ciutadans sobre aquestes malalties i sumar forces per ajudar a millorar la qualitat de vida dels que les pateixen. “Hi ha molts nens a Sabadell amb aquest tipus de patologies i el nostre objectiu és poder ajudar-los a tots” explica Toni Valverde, organitzador de la cursa, que en aquesta segona edició torna “amb molta ambició, més experiència, més aliances amb les entitats i moltes ganes de créixer”. Tots els diners que es recaptin de les inscripcions i les donacions es destinaran íntegrament en investigar en el marc del programa Dóna’ls veu, un pla de recerca del Parc Taulí sobre el tractament d’aquestes malalties en els infants.

La cursa és oberta a tothom i té una distància de 4,2 quilòmetres. És un recorregut molt accessible que es podrà fer caminant, en cotxet, en cadira de rodes, amb patins, o com es vulgui perquè, com sempre en aquests casos, el més important és participar. Sortirà a les 10 del matí del Parc Taulí i es correrà en direcció sud, passant pel passeig de la Plaça Major, la Rambla, la plaça Marcet i carrer Vilarrubias, fins arribar de nou al Parc Taulí. Els organitzadors esperen la participació d’unes cinc mil persones. “Confiem en una resposta tant gran com la causa per la que treballem”, apunta Valverde.

Paral·lelament, durant tot el matí es faran activitats infantils al Parc Taulí. Hi haurà un taller de pintar cares, música, ball o manualitats i hi participaran convidats especials com els nens petits del programa televisiu La Voz i el grup Macedònia. L’objectiu és conscienciar de les necessitats que tenen aquests nens i estar al seu costat “perquè tots els pacients que no puguin baixar de l’Hospital puguin veure que hi ha moltes persones que estem ajudant”, explica Mònica Fruitós, presidenta de l’entitat organitzadora de la festa, ‘Báilale a la vida’, que desde 2012 ajuda nens malalts de càncer i altres malalties greu.

Implicació de les escoles

Com a novetat, aquest any s’ha fet difusió a les escoles buscant la seva implicació a la cursa. “Volem que des de les AMPA informin a tots els alumnes i pares i que es puguin inscriure presencialment als centres educatius”, explica Valverde. El Col·legi Jesús Salvador ja s’ha compromès a fer una aportació econòmica i fer inscripcions directament a l’escola. El logotip de la cursa d’aquest any és un cor pintat amb els peus dels nens ingressats de llarga durada al Taulí. Tots els corredors vestiran dorsals amb aquests peus en diferents colors. També es faran accions amb algunes escoles per donar uns peus fets a mà a tots els nens malalts dels hospitals com un símbol de solidaritat. “Hi ha 30.000 alumnes a Sabadell i poden fer molta força, si s’impliquen”, afirma Valverde.

Les inscripcions estaran obertes del 3 de març fins el 26 de maig. Es podran fer presencialment al Taulí, el Gimnàs Malibú, el Club Natació Sabadell, i a la botiga d’esports Intermolins, i també online. El preu del dorsal és de 10€ pels adults i de 5€ per als nens. El Dorsal 0 el podran adquirir totes les persones que hi vulguin fer una donació a la causa però sense córrer. També es podran fer donacions a través de Báilale la Vida i ‘Sabadell corre pels nens’, uns diners que es destinaran a la Fundació Taulí. Els organitzadors de la cursa i l’Ajuntament de Sabadell fan una crida a tots els sabadellencs i vallesans a implicar-se en el projecte. “Tothom té motius per corre aquesta cursa”, reivindica l’alcalde, Juli Fernández.

El projecte Dóna’ls veu està treballant actualment amb 40 nens que pateixen malalties minoritàries. “Aquestes patologies requereixen d’un diagnòstic precoç i un seguiment clínic integrat, en cooperació amb els diferents especialistes, com genetistes, pediatres, nutricionistes, psicòlegs, que segueixin cada cas” explica la doctora Montse Bosque. La cursa vol recollir fons perquè aquests nens puguin disposar d’“un estudi global i interdisciplinari de les malalties, evitar que les famílies hagin d’anar d’especialista en especialista, oferir un tractament integral i una atenció de qualitat, i evitar que es trobin en una situació de vulnerabilitat”, explica Bosque.

Leave a Reply

Your email address will not be published.