La quarta edició de la cursa ‘Sabadell Corre pels Nens’ es dedicarà a la lluita contra la fibrosi quística La iniciativa es celebrarà el 5 de maig i les inscripcions ja es poden realitzar per internet o presencialment

Sabadell Corre pels Nens 2019

La cursa Sabadell Corre pels Nens de l’any passat | (c) Petit Sabadell

REDACCIÓ

La cursa Sabadell Corre pels Nens, que ens els darrers anys s’ha convertit en la més participativa de totes les que es celebren a la ciutat, ja té data. La quarta edició d’aquesta iniciativa impulsada conjuntament amb l’Associació Báilale a la Vida i la Corporació Sanitària Parc Taulí es portarà a terme el proper diumenge 5 de maig a les 10 del matí i les inscripcions ja s’han obert per a tots aquells que hi vulguin participar ja sigui corrent o bé, donada la facilitat del recorregut, caminant. Es poden realitzar a través d’internet o bé, presencialment, a la seu de la Unió Excursionista de Sabadell (UES), Sport Ronda, el Club Malibú Esportiu, Can Llobateras, la Llibreria Yoli, Rundi, l’establiment Intersport Molins o a Colorins.

Aquest any, els beneficis de la cursa es destinaran al projecte Donem aire, donem vida, als pacients amb Fibrosi Quística per a la millora de la qualitat de vida i la supervivència dels pacients amb aquesta patologia. Es tracta d’”ajudar a finançar el laboratori de recerca per crear mini òrgans que permetin personalitzar el tractament dels pacients amb FQ i per continuar donant una qualitat assistencial d’excel·lència a la nostra Unitat de Fibrosi Quística”, explica la doctora Montserrat Bosque, cap del Grup de Recerca de Malalties Minoritàries de l’Institut d’Investigació i Innovació del Parc Taulí (I3PT).

“Viure amb fibrosi quística és com una cursa d’obstacles diària, és viure amb mil alertes cada dia, i la recerca és la peça clau per avançar en la seva cura“, explica Susana Araya, mare d’un pacient. Carme Belbel, també mare de pacient, explica que “en aquesta lluita hi ha tres pilars fonamentals: les famílies i les associacions d’afectats, l’hospital i la recerca“.

Una matinal solidària

Sabadell Corre pels Nens 2019

Els organitzadors de la cursa | (c) Parc Taulí

La quarta cursa Sabadell Corre pels Nens tindrà un recorregut de 4,2 quilòmetres i, com les altres, estarà oberta a tothom, independentment de la seva edat o condició física. S’iniciarà al Parc Taulí, amb un recorregut pels carrers més importants de la ciutat i acabarà al mateix Parc Taulí, on es realitzarà una gran festa solidària infantil (amb música en directe, balls, tallers, manualitats, jocs i d’altres activitats), organitzada per Báilale a la Vida. “Serà una festa al voltant de l’aire, de l’aire que dóna vida, i estem rebent moltes propostes per incorporar noves activitats”, avança Maite Fruitós, presidenta d’aquesta entitat.

Fruitós és l’ànima de la cursa juntament amb Toni Valverde, el seu creador. Valverde fa una crida a la participació de totes les iniciatives ciutadanes que vulguin col·laborar per aconseguir un nou rècord d’inscrits i de participació. “Vull que tothom es faci seva aquesta cursa: entitats, associacions, escoles…. I no només de Sabadell sinó de tota Catalunya”, assenyala Valverde.

L’any passat Sabadell Corre pels Nens va batre el seu rècord històric de participants, amb més de 6.200 inscrits/es i una recaptació de prop de 50.000 euros. En aquella ocasió, els diners es van destinar al projecte Una Onada de Petits Somriures, que vol humanitzar les instal·lacions dels diferents serveis de Pediatria del Parc Taulí. En aquest sentit, pel president de la Corporació Sanitària sabadellenca, Modesto Custorio, la cursa no només entrelliga salut, esport i solidaritat sinó que “posa en valor el servei de Pediatria del Taulí”. A més, aquest any remarcarà que es tracta d’un centre “capdavanter en l’atenció a les malalties minoritàries i que forma part de la xarxa d’expertesa clínica dedicada a l’atenció a les malalties cognitivoconductuals de base genètica en l’edat pediàtrica”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.