Publicitat
Publicitat

La III Cursa 0-99 de l’Escola Samuntada s’independitza i col·laborarà amb la campanya de Nadal de la Creu Roja La iniciativa, que es feia a la Festa Major de la Creu Alta, servirà per recollir joguines per a famílies en risc d'exclusió

cursa 0-99

La cursa infantil comptarà amb tres recorreguts segons les edats dels nens | (c) Cedida

L’Escola Samuntada de Sabadell organitzarà aquest any, un cop més, la Cursa Solidària 0-99, que tindrà lloc el dissabte 25 de novembre al Parc Taulí i que en aquesta ocasió servirà per  recollir joguines per a la campanya de Nadal de la Creu Roja. El lema de la cursa, que arriba a la seva tercera edició és Una joguina nova = 1 dorsal solidari de forma que per participar-hi només caldrà lliurar una joguina nova el mateix dia de la convocatòria. Tot el material recollit s’entregarà a les famílies en risc d’exclusió social a través de la Creu Roja per tal que cap nen es quedi sense joguines aquest Nadal.

És la primera vegada que la cursa es programa fora de la Festa Major de la Creu Alta, el mes de maig, i s’estableix com una convocatòria aïllada el mes de novembre. El Xavier Núñez, organitzador i professor al Samuntada, argumenta aquesta decisió pel fet que volen “afiançar aquesta activitat de cohesió social en un moment de l’any que no sigui tant feixuc i amb tantes activitats com és la Festa Major creualtenca”. Així, a més, “serà la primera vegada que es fa la cursa en què caldrà córrer per vèncer el fred“, afegeix.

Arribada a la tercera edició, la Cursa 0-99 ja comença a córrer sola. “Ja som gairebé uns experts gestionant els permisos necessaris, cosa que abans feia la comissió de festes de l’Associació de Veïns de la Creu Alta”, explica Núñez. “En els primers anys volíem fer difusió de l’escola, però aquest any la nostra intenció és reforçar l’aspecte solidari i per això participem en la campanya de la Creu Roja”, assenyala. Més enllà de la solidaritat, però, la iniciativa manté intacta la seva intenció de crear un espai de cohesió al barri a través d’una convocatòria que reuneixi persones de totes les edats, de 0 a 99 anys, en un espai que sovint queda massa separat de la ciutat per la barrera física i mental que suposa la Gran Via. 

Parc Taulí

Totes les activitats de la jornada es faran a la zona de la glorieta del Parc Taulí. La localització és una altra novetat. “Si canviàvem el dia, també havíem de canviar la ubicació i el model d’esdeveniment”, justifica Núñez. A més, això té avantatges logístics perquè pels organitzadors i els voluntaris és molt més fàcil gestionar-ho tot plegat si les activitats es concentren en un sol punt. D’aquesta manera, tant la cursa com les propostes posteriors es faran al Parc Taulí: després de córrer (a partir les 11h) hi haurà classes de zumba i de swing i se sortejaran els regals dels col·laboradors. Tots els participants rebran un dorsal solidari i obsequis com una motxilla i un buf. També entraran en el sorteig de regals dels establiments i marques col·laboradores.

A la Cursa 0-99 s’hi pot participar en dues modalitats: la infantil, amb tres recorreguts diferents en funció de l’edat (P3-P4, P5-primer de Primària i segon-tercer de Primària), i la cursa d’adults (0 a 99 anys) d’un quilòmetre de recorregut. Les inscripcions ja es poden fer a la pàgina web dels organitzadors fins el 22 de novembre tot i que també es podran fer, presencialment, el mateix dia de la cursa, moment en què tots els inscrits hauran de portar una joguina nova (no bèl·lica i no sexista). “Estem molt emocionats i amb moltes ganes de que vingui molta gent. L’any passat van participar-hi més de 200 persones, aquest any hem fet difusió amb la Creu Roja i esperem que hi participi més encara”, apunta Núñez.

Leave a Reply

Your email address will not be published.