Publicitat
Publicitat

Fem ‘Alfajores’, un dolç a base de cacau

Alfajores

(c) www.ambcompte.net

Ara ja fa dies que no faig postres i que em porto molt bé… Nutricionalment parlant us proposo plats equilibrats i amb ingredients saludables. Però de tant en tant ve de gust ser una mica entremaliats i menjar allò que a la meva filla li dic que són: marranades! Així doncs us proposo fer Alfajores. Aquests dolços tenen origen àrab i són una de les elaboracions que els conqueridors en el seu temps van exportar a l’Amèrica Llatina i els argentins, entre d’altres pobles, van fer seus.

De tots els ingredients que porten el més saludable és el cacau, que té propietats antioxidants i antiinflamatòries, però també aporten al nostre organisme un munt de greixos, dels bons i dels no tant bons. Per tant, per anar bé, no ens n’hauríem de fer un tip! Es tracta d’una elaboració fàcil però entretinguda i aquesta recepta me l’ha cedida la Sílvia Campàs de www.ambcompte.net/cuina/

Ingredients per a unes 15 alfajores

  • 1 ou
  • 30 g de sucre moreno
  • 1 cullerada sopera de mel
  • 175g de mantega (75g a temperatura ambient, per fer la massa, i 100 g per a la cobertura)
  • 100 g de farina
  • 80 g de farina de blat de moro
  • 15 g de cacau pur
  • 1 culleradeta de postres de llevat
  • 250g de dolç de llet (atenció! Aquest producte és moooolt empallegós!)
  • 200 g de xocolata 70% cacau

Elaboració

Primer de tot preescalfem el forn a 180 graus. En un recipient barregem l’ou, la mantega pomada (a temperatura ambient), les farines, el cacau en pols, el sucre, la mel i el llevat. Amassem i fem una pilota que deixem reposar a la nevera mitja horeta.

Un cop freda l’estenem amb un corró fins a obtenir una placa de massa d’un mig centímetre, i tot seguit amb un talla pastes o amb una tassa de cafè en fem cercles d’uns cinc centímetres de diàmetre. Recollim la massa que ens vagi sobrant en fem una nova bola i en continuem fent els alfajores. Un cop llestos els enfornem entre 8 i 10 minuts.

Quan siguin ben freds els farcirem generosament de dolç de llet: agafarem una base, li posarem el dolç al damunt i ho taparem amb una altra base. Finalment farem la cobertura. Desfarem la xocolata juntament amb la mantega al microones, anant en compte que no se’ns cremi. Banyarem els alfajores amb aquesta crema: els podeu submergir amb els dits, amb dues forquilles, amb unes pinces….i els posarem sobre paper de forn per tal que la xocolata no s’hi enganxi.

I per acabar els posarem a la nevera perquè la xocolata s’acabi de solidificar. Apa, ja em direu si us han agradat!

Leave a Reply

Your email address will not be published.