Publicitat
Publicitat

El curs escolar es reinciarà amb PCR a tots els professionals dels centres educatius de Catalunya La mesura, voluntària i per 'automostra', arribarà a 170.000 treballadors de llars d'infants, escoles i instituts

cribratges centres educatius

Els propis professionals s’hauran de prendre la mostra | (c) Cedida

REDACCIÓ | Els departaments d’Educació i de Salut del Govern de Catalunya portaran a terme cribratges a tots els professionals dels centres educatius a partir del proper dilluns coincidint amb el reinici del curs escolar. L’actuació forma part de l’estratègia de control de la pandèmia de covid-19 amb l’objectiu que els centres educatius siguin espais segurs, “com ho han estat durant el primer trimestre del curs 2020-2021”, apunten fonts de la Generalitat. Els cribratges volen contribuir a fer més segura la tornada als centres després de les vacances de Nadal.

Les proves es duran a terme a tots els professionals educatius dels centres independentment de les etapes i cicles formatius i de si es tracta de centres públics, concertats o privats. Igualment s’estendran a tot el personal dels centres ja siguin docents, personal d’administració i servei (PAS), d’atenció educativa (PAE), monitors de menjador o servei de neteja. La mesura afectarà, en total, prop de 170.000 persones. Les proves seran totalment voluntàries i el cribratge es farà mitjançant el test de PCR. La mostra es recollirà per frotis nasal, a través de l’autopresa. 

Per dur a terme el cribratge, el departament de Salut facilitarà als centres el material necessari per a la presa de mostres i les peticions de la prova. Posteriorment, es proposarà una data de recollida a cada centre educatiu.

Procediment per l’autopresa

​Els participants de la prova es prendran la seva mostra en el dia concret que s’hagi establert i la deixaran en el recipient habilitat a aquest efecte. Per recollir l’automostra, podran consultar els passos a seguir en un vídeo elaborat pel departament de Salut o a través d’aquesta infografia. Disposaran d’un escovilló, un tub, gel hidroalcohòlic, les etiquetes identificatives, la capsa de recollida i una bossa transparent.

Des de Salut es recolliran les mostres i es portaran al laboratori de referència perquè siguin analitzades. Per això és important que totes les mostres es prenguin el mateix dia en què els equips d’Atenció Primària hagin notificat la recollida. Es comunicaran els resultats personalment a tots els professionals que hagin participat en el procés. Els resultats negatius es comunicaran per SMS i els resultats positius per SMS i mitjançant una trucada telefònica per explicar com actuar en cada cas, perquè totes les persones amb un resultat positiu hauran d’iniciar el període d’aïllament de deu dies. També es valorarà individualment si cal fer confinament d’algun dels grups de convivència estable dels professionals que hagin donat un resultat positiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.