Creu Roja Sabadell serà Escola d’Educadors i Educadores de lleure a partir de juny L'assamblea local començarà oferint dos cursos de monitors i premonitors de lleure oberts a tothom

creu roja sabadell

Creu Roja Sabadell al Casal de Badia del Vallès | (c) Creu Roja Sabadell

La Creu Roja de Sabadell serà a partir del proper mes de juny Escola d’Educadors i Educadores en lleure i oferirà formació reglada als seus voluntaris i tothom qui ho vulgui en aquesta matèria. L’assambea local s’integrarà als grups territorials d’aquesta ONG que ofereixen formació en el sector de la infància i joventut a partir d’una perspectiva transformadora de la realitat i especialment en l’àmbit del lleure sota el paraigua de Creu Roja Joventut. La nova escola oferirà cursos com ara el de monitors/es d’activitats de lleure infantil i juvenil; el de directors/es en el mateix àmbit; el de monitors de menjador; el de transport escolar; o el de participació infantil, entre d’altres. Les primeres classes que es faran són el Curs de Premonitors, el mateix juny, i el Curs de Monitor, pel que s’obriran les inscripcions a partir de setembre.

Fa tot just un mes, la Creu Roja Sabadell va establir-se com una delegació capaç d’oferir cursos reglats per als seus voluntaris, tècnics de la institució, i per a la societat en general. Com explica la responsable d’Infància i Joventut de Creu Roja Sabadell, Lídia Garcia, l’escola neix d’una necessitat: “Cada vegada estem ampliant més més els projectes, voluntaris i usuaris a Sabadell i ciutats properes. La formació que oferíem es quedava curta i molts cops havien de derivar els alumnes fora. Així, ara podem premiar als voluntaris per la participació que fan amb nosaltres i reforcem els nostres serveis”.

El mes de juny començarà el primer Curs de Premonitors per a menors d’edat (entre 14 i 17 anys), dirigit a voluntaris de la Creu Roja i persones interessades que no estiguin vinculades a la institució. Es dirigeix a joves que encara no poden treballar però que amb aquest títol podran donar suports als monitors d’esplais o caus i també intervenir activament en els projectes de la Creu Roja que impliquen a infants i joves. Seran quatre dies de formació (20 hores en total) amb els quals adquiriran habilitats i coneixements sobre com tractar als infants, tècniques de lleure i recursos pedagògics. La matrícula ja està oberta i té un cost de 50€ (gratuït per als voluntaris de Creu Roja).

El Curs de Monitors de Lleure començarà el proper setembre. S’obriran 25 places per aquesta formació, que dóna accés a treballar de monitor/a en esplais i centres de lleure infantils i juvenils. Tindrà un total de 310 hores, de les quals 150 seran presencials. Encara no s’han publicat les dates en què començarà la primera formació, però està previst que s’anunciï passat el mes agost. En un futur, també obriran el curs de director de lleure.

El valor de la nova Escola de Creu Roja Sabadell és que les formacions donen una sortida laboral als participants i sobretot, que a Sabadell no hi havia oferta per aquests cursos. En aquest sentit, la tècnica apunta que “ho apropem al territori i els alumnes no hauran de marxar fora per fer aquesta formació. És un tipus de formació laboral que pot afavorir molt als nostres projectes d’inserció laboral per a persones de més de 45 anys”. Creu Roja és una institució amb 150 anys d’història que ofereix formació en molts àmbits, també en l’àmbit del lleure.

Leave a Reply

Your email address will not be published.