Publicitat
Publicitat

El cor Vakombà presenta el seu primer CD ‘Petjades’ amb totes les entrades exhaurides al Teatre Principal

El cor Vakombà en una de les seves actuacions a Sabadell | (c) Petit Sabadell

El cor Vakombà en una actuació al Teatre Principal de Sabadell | (c) Petit Sabadell

Els Vakombà, el cor format pels joves nois i noies de l’Escola de Música de la Creu Alta de Sabadell, estrena demà el seu primer disc Petjades, al Teatre Principal de Sabadell. El cor que es va donar a conèixer al programa concurs Oh Happy Day de Televisió de Catalunya d’octubre farà dos concerts de presentació d’aquest treball, un a la tarda i l’altre al vespre. En tots dos casos, les localitats ja estan exhaurides. “No hi comptàvem pas, en exhaurir totes les entrades. Tenim un concert preparat amb moltes sorpreses i col·laboracions i estem molt emocionats i nerviosos per pujar a l’escenari”, confessa Mariona Sánchez, directora de la formació.

Petjades “és un àlbum molt a l’abast de tothom, per a tots els gustos i que pot agradar tant als més grans com als més petits. Ha estat un projecte molt complexe, que ha portat molt de temps de gravació i edició, però que hem fet molta delicadesa i ha estat una experiència molt enriquidora”, explica la directora. El treball inclou quinze temes nous, entre els quals hi ha catorze versions i una cançó pròpia, que tenen moltes ganes de cantar  per primera vegada davant de tothom.  Es tracta de Per si de cas, una cançó que ha escrit la mare d’una alumna de la escola i que dedicada al cor. “Parla de com som nosaltres, som joves, amb força, ens volem fer sentir i fem allò que ens agrada. Som dolços però també tenim caràcter i la cançó transmet tot això”, explica Sánchez per qui aquest hauria de ser el primer de molts més temes propis dels Vakombà.

Els Vakombà a la Festa Major de Sabadell 2015

Els Vakombà en un concert de la Festa Major 2016 | (c) Petit Sabadell

Durant el concert d’aquest dissante, el conjunt presentarà les cançons del disc, amb versions de hits internacionals d’estils tant diversos com el pop, rock, clàssics o la factoria Disney, i també tenen preparades moltes altres sorpreses. Sonaran èxits internacionals com Counting Stars de One Republic, 21 guns de Green Day, Animals de Maroon Five, My Immortal d’Evanescens i You’re so beautiful de Joe Cocker.  Tot plegat, naturalment, amb el toc Vakombà: “Hem agafat versions que ens agraden molt i les hem tornat a versionar. Són molt especial perquè quan cantes una cançó te la fas teva i li dónes el teu significat”, explica Mariona Sánche. Entre les sorpreses hi haurà dues col·laboracions, entre les quals la participació d’una trompeta i un trombó del grup Ovella Xao, que tocaran en diverses cançon.

Malgrat que ja hi han actuat en d’altres ocasions, presentar disc al Principal és un motiu de “molta il·lusió” entre els membres de Vakombà. Per això, els trenta components del cor han estat assajant molt intensament i encaren la cita amb una barreja de ganes i nerviosisme.  La coral es va formar l’any 2004 i el 2014 va participar a la segona edició del programa Oh Happy Day!, seduint al públic amb la seva energia i un estil molt propi. Abans del pas pel programa ja feien concerts a festivals com el de Música Internacional d’Itàlia. Des d’aleshores no han parat de girar per diferents sales amb un repertori molt variat. Actualment tenen molts concerts programats fins a Nadal, cantant tant els temes nous com els que ja formaven part de la seva oferta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.