Publicitat
Publicitat

El conte ‘Nit de Reis a Sabadell’ es transforma per adaptar-se a la situació creada per la pandèmia de covid-19 El relat sobre l'arribada de Ses Majestats a la ciutat explica ara per què vindran abans i s'instal·laran a la Fira Reial

Una nit de Reis diferent

Una de les il·lustracions d”Una nit de Reis diferent’ | (c) Lluís Campmajó Triadó

REDACCIÓ | El conte Nit de Reis a Sabadell, de l’escriptor sabadellenc David Vila, s’ha adaptat aquest any a la normalitat creada per la pandèmia de covid-19. Després de quatre Nadals relacionant l’arribada de Ses Majestats a la ciutat amb el passat tèxtil local en un intent de donar un relat de base a la iconografia de la Cavalcada, la narració s’ha transformat aquest Nadal en Una nit de Reis diferent per explicar per què Melcior, Gaspar i Baltasar no faran una Cavalcada convencional sinó que instal·laran el seu quarter general a Fira Sabadell, venint uns dies abans del 5 de gener i convertint l’equipament de la Gran Via en la Fira Reial.

“El conte que teníem fins ara no serveix perquè estava molt basat en una presencialitat que ara és impossible“, justifica l’autor. “Per tant, el que hem fet és adaptar-lo i buscar solucions imaginatives i originals que justifiquin la creació de la Fira Reial”, afegeix. A Una nit de Reis diferent, Ses Majestats reben la trucada de l’Ambaixador avisant-los que no podran desfilar per la ciutat perquè hi hauria massa gent que els aniria a veure, motiu pel qual decideixen venir amb més antelació i utilitzar les xemeneies de les antigues fàbriques tèxtils per crear un sistema de politges que permeti portar els regals a cada casa de la ciutat.

Un altre dels canvis és que el llibre no s’imprimirà i es distribuirà en paper, sinó que es podrà llegir online en una edició digital que compta amb unes il·lustracions magnífiques de Lluís Campmajó i Triadó. En contraprestació al fet que no es pugui imprimir, se n’ha fet una versió animada dirigida pel mateix il·lustrador i que compta amb el guió del propi David Vila, música de Berni Mora i les veus de Montse Vidal i Enric López. En aquesta versió, Jaume Osman i Max Campmajó signen part de les il·lustracions.

Leave a Reply

Your email address will not be published.