Publicitat
Publicitat

“Podrà tornar a ser tot normal?” L'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, es reuneix amb els membres del Consell d'Infants i Adolescents de la ciutat

Consell d'Infants Covid19

Alguns dels participants a la reunió telemàtica de dijous passat | (c) Petit Sabadell

MARC SABATER | Tornar a l’escola, tornar a veure els avis, tornar a fer servir les àrees de joc infantil de la ciutat… Són els dubtes que els nens i nenes de Sabadell tenen arran de la pandèmia de covid-19 que els ha tingut tancats a casa durant un mes i mig. Dijous passat a la tarda li van poder preguntar tot això a l’alcaldessa Marta Farrés, que va mantenir una reunió virtual amb els membres del Consell d’Infants i Adolescents de Sabadell. Una sessió que es podria resumir amb la pregunta que va fer l’Anna: “Podrà tornar a ser tot normal?”. 

“Podrà tornar a ser tot normal?” és, de fet, la pregunta del milió tant per part dels nens com per part dels grans. Farrés va tirar del comodí i va acollir-se al concepte “nova nornalitat” que el govern espanyol fa servir aquests dies per marcar l’objectiu final del procés de desescalada del confinament. “Estarem en una nova normalitat i haurem de fer coses que abans no fèiem com portar mascaretes o estar més separats de l’habitual els uns dels altres, per exemple a classe”, va dir. “Fins que no tinguem una vacuna serà difícil tornar a la normalitat, però tampoc no ens obsessionem perquè tots estem molt acostumats a fer canvis, com quan canviem de curs”, va afegir.

“I tornar a veure els avis?”, va preguntar l’Abril. “Potser en 15 dies, si tot evoluciona correctament”, va respondre Farrés. El que trigarà una mica més serà tornar als teatres o als espectacles amb molta gent. En resposta a una pregunta en aquest sentit de la Júlia, l’alcaldessa va posar “finals de l’estiu” com una data probable tot i que amb condicions: “No podrem ser molts en aquests actes, de forma que concerts com els de la festa major es faran esperar bastant“, va vaticinar.

I, naturalment, l’escola. En aquest tema, la unanimitat dels membres del Consell d’Infants va esquerdar-se una mica, també cal dir-ho. A la pregunta “Estic segura que trobeu a faltar molt l’escola, oi?” de Marta Farrés, divisió de respostes. “En qualsevol cas –va driblar l’alcaldessa– quan hi torneu recordeu que l’important són els mestres i els companys”. Farrés va reconèixer no saber què són les proves de competències bàsiques de sisè de Primària en resposta a un dubte de l’Aroa sobre si es faran aquestes proves (de moment suspeses) aquest curs. “Li preguntaré al regidor d’Educació”, va prometre.

Sentit comú

La reunió també va servir per constatar que el sentit comú dels més petits és, sovint, fins i tot més agut que el dels grans. Farrés va haver d’admetre que “això no ho havíem pensat” quan l’Adrià li va recordar que, entre les moltes coses del carrer que cal vigilar per a què no contribueixin al contagi hi ha els botons per sol·licitar pas als semàfors. “Molt ben pensat. Ens ho apuntem”, va assegurar.  Un altre tema important relacionat amb l’espai públic que va sortir a la reunió van ser els jocs infants de parcs i places. No només per quan es podran tornar a utilitzar sinó per saber si s’arreglaran i es modernitzaran. Al respecte, l’alcaldessa va explicar que la situació actual ha aturat la renovació que l’Ajuntament va iniciar fa ja més d’un any però va garantir que, un cop tot això passi, es reprendrà el procés i “s’arreglaran tots els parcs infantils de la ciutat que estan en mal estat”.

A tot plegat, potser la pregunta més compromesa sigui la que va formular l’Abril: “Si això torna a passar, què fareu per reaccionar millor?“. “Si torna a passar, estarem molt millor preparats perquè tots ja sabrem què cal fer, com no abraçar-nos, mantenir la distància social, rentar-nos molt les mans… A més, el sistema sanitari estarà més ben preparat“, va respondre l’alcaldessa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.