Publicitat
Publicitat

El Consell Comarcal organitza una jornada sobre ‘Ètica i infància’ amb professionals del dret i la comunicació La iniciativa vol compartir experiències sobre el tracte de les Administracions a les famílies i els infants.

Jornada Ètica i Infància al Consell Comarcal del Vallès Occidental

La jornada vol compartir coneixements i experiències sobre els professionals amb les famílies i els infants

Quins han de ser els principis ètics dels professionals en la intervenció en la infància? Quins són els límits de la intervenció i la ingerència en la vida privada de les famílies i els infants? Com han d’informar les Administracions públiques i els mitjans de comunicació sobre les aquestes qüestions relacionades amb els menors? Aquestes i altres preguntes es debatran el proper 17 de novembre a la Jornada Ètica i infància que organitza el Consell Comarcal del Vallès Occidental, en el marc de la commemoració del Dia Internacional dels Drets dels Infants. La jornada s’adreça a professionals tècnics i responsables polítics del món local que treballen amb la infància i les famílies.

El Consell Comarcal gestiona l’Equip d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (EAIA) del Vallès Occidental, un grup integrat per diferents professionals dels àmbits de la psicologia, la pedagogia, el treball social i l’educació social. Tenen com a objectius generals orientar, diagnosticar, valorar, intervenir, tractar i fer el seguiment dels infants i adolescents en situació de risc greu o desemparament. Amb aquesta Jornada, l’ens comarcal té la voluntat de compartir coneixements i experiències sobre el tracte dels professionals dels ajuntaments i consells comarcals amb les famílies i els infants.

La jornada comptarà amb la participació de tres experts que exposaran la seva visió en relació a diferents àmbits relacionats amb l’ètica i la infància. Al final de la jornada, els experts compartiran taula de debat per poder intercanviar amb els assistents les seves inquietuds. El programa complet de la jornada es pot consultar a internet, les inscripcions ja estan obertes i cal fer-les a través del correu electrònic a ccvoc.eaia@ccvoc.cat. L’assistència és gratuïta i les places són limitades.

El professor d’ètica aplicada de la Universitat de Girona, Joan Canimas Brugué, presentarà la ponència L’ètica professional en la intervenció en infants i les seves famílies. La segona ponència anirà a càrrec d’Àngel Làzaro, cap del Servei de suport jurídic de la DGAIA i porta per títol Ètica versus dret: els límits de la intervenció i la ingerència en la vida privada de les famílies i els infants. Finalment, la periodista i directora del programa de Televisió de Catalunya Info K, Laia Servera, parlarà sobre el paper dels mitjans amb la seva intervenció sobre Com informar públicament de les qüestions relacionades amb els infants. Transparència versus intimitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.