El Concurs de Disfresses de Medievàlia arriba a la setena edició amb nou horari i la col·laboració del Petit Sabadell

concurs de disfresses de medievàlia

L’edició del concurs de l’any passat | (c) Medievàlia

Una de les activitats més consolidades de Medievàlia, el Mercat Medieval de Sabadell, és el Concurs de Disfresses, que aquest cap de setmana arribarà a la seva setena edició amb dues novetats importants. D’una banda, el certamen, que està obert a tothom malgrat que hi acostumen a participar nens i nenes fins a 14 anys estrena horari i es realitzarà el proper dissabte al matí. “És una qüestió de planificació general i d’encaix en el programa general. Fins ara hem provat de fer-lo en diferents franges horàries i aquest any mirarem com funciona en la que creiem que és una bona hora”, explica Miquel Masclans, president de l’Associació Amics de Medievàlia, organitzadora de la iniciativa. L’altra novetat és que aquest any, per primer cop, el Concurs es desenvolupa amb la col·laboració del Petit Sabadell amb l’objectiu que arribi al màxim nombre de participants.

El Concurs de Disfresses de Medievàlia es va crear l’any 2009 i, al llarg d’aquests anys, ha gaudit d’una trentena de participants de mitjana en les diferents edicions. Per participar-hi només cal disposar d’una bona disfressa medieval i inscriure’s a la carpa dels organitzadors al Mercat mateix. Això vol dir que els que vulguin prendre-hi part, s’hauran d’apuntar entre les cinc de la tarda de divendres, quan s’inaugura Medievàlia, fins a les onze del matí de dissabte, mitja hora abans de l’inici de l’activitat. El jurat, integrat entre d’altres per representants del Petit Sabadell i de Vidal Papers, els dos patrocinadors, triarà les millors vestimentes “en funció de molts criteris com la presentació, si la disfressa és ‘artesanal’ i molts d’altres“, explica Masclans. Un cop feta la deliberació, es lliuren tres premis i dos accèssits en forma de regals aportats pels espònsors i pels propis participants de Medievàlia. A més, tots els participants s’emporten algun obsequi.

Els responsables del Concurs de Disfresses de Medievàlia reconeixen que aquest any hi haurà poc temps per apuntar-se i, per això, fan una crida a la gent que vulgui participar per tal que tinguin en compte aquesta circumstància i s’inscriguin ràpidament. I recorden que el certamen “està obert a tothom i es vol fer el més ampli possible, per bé que normalment s’hi apunten nens i nenes”. En última instància, l’objectiu és fomentar que els visitants del Mercat Medieval sabadellenc hi assisteixin disfressats, contribuint d’aquesta forma a reforçar l’ambientació d’un esdeveniment que mou unes 30.000 persones en cada edició i que aquest any comptarà amb unes 150 parades, a més d’una mostra d’oficis artesans, espectacles de música i teatre, serveis de restauració i moltes d’altres activitats. Les que tenen un caràcter infantil i familiar ja les podeu consultar a l’agenda del Petit Sabadell.

Leave a Reply

Your email address will not be published.