Publicitat
Publicitat

L’Escola Sant Nicolau crea una xarxa per promoure ofertes i serveis entre els membres de la seva comunitat

Comunitat Sant Nicolau 1

Unes alumnes del centre | (c) Escola Sant Nicolau

Amb la voluntat d’enfortir els vincles entre les famílies de l’alumnat i el professorat i potenciar l’economia social, l’Escola Sant Nicolau va decidir ara fa un any crear l’anomenada Comunitat Sant Nicolau, un servei mitjançant el qual tots els pares, mares i professors poden oferir a la resta de membres de la comunitat educativa productes i serveis de les respectives empreses en condicions avantatjoses.

L’objectiu del centre, ubicat als carrers Jardí i Turull, al Centre de Sabadell, és anar més enllà de la seva oferta educativa i promoure valors socials entre els seus membres, com ara el treball en equip, l’intercanvi, l’associacionisme i el desenvolupament de negocis sostenibles i de proximitat. En l’actualitat, una quarantena d’empreses i petits comerços, la majoria vinculats a les famílies dels alumnes i exalumnes, aprofiten aquest servei i ofereixen els seus productes per a la resta de membres l’escola ja siguin famílies, mestres o personal no docent. Totes les ofertes estan agrupades segons la seva tipologia: comerços, serveis i lleure.

La iniciativa, que ha estat molt ben acollida per les famílies, és també una manera de fer xarxa i potenciar el sentiment de pertinença. “Amb aquest servei ajudem a donar sentit a la comunitat educativa”, afirma Ferran Teixes, gerent del centre. “L’escola estimula els aspectes de col·laboració i responsabilitat col·lectiva per damunt d’altres valors més competitius, i aquest servei va en aquesta línia”. A més aquesta iniciativa de l’escola Sant Nicolau contribueix també a fer ciutat, promovent la compra en negocis de proximitat.

Comunitat Sant Nicolau 2

Una de les classes de Primària | (c) Escola Sant Nicolau

60 anys d’història
L’Escola Sant Nicolau és un centre educatiu creat l’any 1955. Va ser fundat amb un ideari i caràcter propis i té la seva arrel en l’entusiasme d’un grup de pares fundadors que es van proposar crear una escola catalana de coeducació, oberta i pluralista.

L’escola, com a centre integrat d’Educació Infantil, Educació Primària, ESO i Batxillerat, permet que l’alumnat iniciï la seva formació escolar als tres anys i finalitzi amb els estudis de la secundària post obligatòria. A més, també ofereix l’escolarització en el primer cicle d’educació infantil (P0-P2) a l’Escola Bressol Sant Nicolau. Tots els nivells, inclòs el Batxillerat, estan concertats amb el departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Des de l’inici, la línia pedagògica s’ha fonamentat en els punts bàsics de l’escola activa: innovadora, coeducativa, evolutiva i integradora, acceptant tot tipus d’alumnes. “Tant pedagògicament com socialment, és una escola dinàmica i oberta als canvis que potenciïn i millorin l’objectiu general del centre”, explica Teixes.

El curs 2001-02 es va inaugurar el nou edifici de Secundària del carrer Turull, que va permetre la renovació de les aules així com dels laboratoris, tallers, biblioteca, sales d’informàtica i audiovisuals i també les noves instal·lacions esportives: el pavelló, les sales de rítmica i els vestidors.

El centre ofereix, a més, un conjunt de serveis addicionals per atendre l’alumnat i donar suport a les famílies: menjador amb cuina pròpia, assistència sanitària, assessorament psicopedagògic, atenció a la diversitat i activitats extraescolars, entre les quals destaquen els cursos d’anglès, música, l’acollida matinal i logopèdia, a més dels casals d’estiu i d‘hivern. La seva oferta es completa amb l’Escola Bressol Sant Nicolau, el Club Esportiu Sant Nicolau i l’Escola de Música Sant Nicolau, l’únic centre sabadellenc vinculat al Conservatori del Liceu en la línia del seu compromís amb l’excel·lència educativa i el desenvolupament de la sensibilitat i la intel·ligència musicals.

Leave a Reply

Your email address will not be published.