Publicitat
Publicitat

Com és la comunicació amb els meus fills?

comunicació fills

En el món actual estem envoltats de publicitat, de televisió, de xarxes socials, de mails… Tots aquests mitjans de comunicació ens bombardegen amb missatges que tenen diferents objectius com, per exemple, predisposar-nos a comprar un producte o enganxar-nos a un programa de televisió concret.  Per tant, podem afirmar que la comunicació és per tot arreu i ens envolta. Tot i així, a vegades és un dels factors que més coixeja amb els infants, ja sigui per manca de temps, per manca de paciència o per la poca pràctica en fer-ho (val a dir que no és fàcil!).

Tenim dues orelles i una boca per poder escoltar el doble del que parlem

Però…què vol dir comunicar? Comunicar va més enllà de donar ordres, com ara “anem a dinar” o “posa’t aquestes sabates”. També significa establir un diàleg amb els nostres fills per tal d’arribar a acords comuns, així com també fer explícits els nostres sentiments. I és aquí on vull arribar: en la importància de comunicar allò que sentim, el què ens passa i ens entristeix, ens posa nerviosos o ens fa patir.

Si aconseguim teixir un bona comunicació amb la quitxalla, aquesta serà la base per a la construcció de la seva persona, per l’adquisició d’actituds democràtiques i, també, per l’establiment d’una bona relació present i futura amb els pares.

I per aconseguir-ho només cal posar-hi moltes ganes, un pessic de paciència i trobar moments en la nostra rutina diària. Sempre que es pugui cal comunicar-nos amb els nostres fills en el moment que veiem senyals d’alerta o en el moment d’arribar a acords, però també cal trobar altres moments relaxants com ara l’hora de dinar, la del bany o els caps de setmana, espais que poden ser emprats per parlar profundament d’allò que ens passa o ens ha passat, d’allò que sentim, etcètera.

Ah, i recordeu que perquè els infants aprenguin a comunicar els seus sentiments, el més important és que vosaltres, mares i pares, també ho feu, essent així bons models comunicadors.

Tagged with

Leave a Reply

Your email address will not be published.