Publicitat
Publicitat

La Bassa reobrirà les seves portes amb una gran festa protagonitzada pels SP3 i activitats per a petits i grans L'equipament de Sant Oleguer, que s'ha reparat i modernitzat, tornarà a l'activitat el proper 26 de juny

Reobertura La Bassa Sabadell 01

Marisol Martínez aquest matí a La Bassa | (c) Petit Sabadell

MARTA SABATÉ

La Bassa reobrirà les seves portes el proper 26 de juny després d’estar tancada des de finals d’agost de 2015 per problemes tècnics. Per celebrar la reobertura, l’Ajuntament, propietari de l’equipament, ha organitzat una jornada festiva quatre dies després, el 30 de juny, que tindrà com a ingredient central un concert del grup musical del Club Súper 3, l’SP3, a més de moltes activitats més adreçades a grans i petits. Els esplais i casals d’estiu de la ciutat també els han convidat a l’esdeveniment perquè pugin gaudir d’una jornada estiuenca ben especial.”Després de tants anys de gaudir de La Bassa ja la trobàvem a faltar i per inaugurar aquest nou cicle creiem que era ideal organitzar una gran festa”, sintetitza Marisol Martínez, regidora d’Esports de l’Ajuntament de Sabadell.

La festa de reobertura, titulada L’aigua torna a La Bassa, durarà tot el el divendres 30 de juny, de deu del matí a dos quarts de deu de la nit. Els components de l’SP3 faran cantar i ballar a tota la canalla (11h) des d’un escenari situat a l’illa central de La Bassa per “fer una festa de l’aigua molt maca”, ha vaticinat Martínez. A la tarda, es podrà participar en una classe oberta d’aquazumba i una altra d’aquadynamic. L’entrada a la piscina tindrà el preu habitual però a partir del vespre (19:30h), l’accés serà gratuït per tothom. Els que decideixin anar-hi quan caigui la tarda podran gaudir de l’actuació del grup sabadellenc Soulament Soul (19.30h) i també banyar-se, ja que es permetrà entrar a l’aigua fins a l’hora d’acabar la celebració.

La reobertura de La Bassa, que ha estat inactiva gairebé dos anys per reparar unes fugues d’aigua i per posar-la al dia en general, és la gran notícia d’una temporada d’estiu a les piscines municipals que presenta novetats com “l’increment i l’allargament de les activitats de natació, que l’any passat van tenir molt bona rebuda”. De moment, ja hi ha 600 persones inscrites a aquestes activitats d’estiu, “la qual cosa ja apunta a què seran un èxit”, assegura la regidora.

Aquest any també es repeteix l’anomenat Enjogassa’t, una activitat per afavorir el desenvolupament dels infants mitjançant l’educació en el lleure, que en la seva primera edició, l’any passat, van comptar amb una participació de 4.182 nens i nenes d’entre 3 i 14 anys de 42 entitats locals. Aquest any, l’Enjogassa’t es durà a terme el 27 de juny i el 14 de juliol i és una de les propostes a les que podran optar els casals i esplais de la ciutat. Actualment ja s’han realitzat 3.400 inscripcions per aquesta activitat, que és “una proposta molt ben valorada per part dels casals d’estiu”, assegura la responsable municipal.

Totes les piscines, obertes

Reobertura La Bassa Sabadell 02

El treballadors ultimant les obres per a la reobertura | (c) Petit Sabadell

A l’espera que es posi en funcionament La Bassa, la resta de piscines municipals de Sabadell (Olímpia, Can Marcet, Ca n’Oriac i Campoamor) ja estan obertes perquè tothom pugui gaudir del lleure a l’aire lliure i fer més exercici. Olímpia, a la Concòrdia; i Can Marcet, a Gràcia, estaran obertes fins l’11 de setembre perquè se’n pugui gaudir durant els dies de Festa Major. “Creiem que hi haurà un volum de gent suficient perquè puguin assumir-ho les dues piscines durant aquests dies”, justifica Martínez. La Bassa estarà oberta fins l’1 de setembre, igual que les piscines de Ca n’Oriac i Campoamor. L’any passat aquests equipaments municipals estiuencs van tenir, en el seu conjunt, més de 147.000 usuaris.

D’altra banda, l’Ajuntament ha posat dues piscines municipals a disposició de les escoles aquests dos últims dies de forma gratuïta per poder passar millor la onada de calor dels darrers dies de curs.

Leave a Reply

Your email address will not be published.