Publicitat
Publicitat

El Club Esgrima Sabadelll Jaume Viladoms guanya tres medalles a la Lliga Catalana d’Esgrima L'entitat sabadellenca va participar dissabte a la primera competició per a menors de 14 de la temporada

Club Esgrima Sabadelll Jaume Viladoms

Els ‘esgrimistes’ del Club Esgrima Sabadelll Jaume Viladoms | Cedida

La  Sala d’Armes Montjuic de Barcelona va acollir dissabte la primera Lliga Catalana per a menors de catorze anys de la temporada 2016-2017, dins del circuit català d’esgrima. El Club Esgrima Sabadelll Jaume Viladoms va estar-hi  representat per vuit tiradors en la modalitat de floret: Adrià Garcia, Arnau Gumà, Sergi Rodrigo, Alan Fernández, Dídac Lechuga, Hector Romero, Luis Bernadi i Leon Guerrero.

Els tiradors sabadellencs van guanyar tres medalles: una d’or per a Adria Garcia, una de plata per a Sergi Rodrigo i una de bronze per a Arnau Gumà. En la final, Garcia va guanyar el seu company de club Sergi Rodrigo per 15 a 11.  Alan Fernández va ser eliminat pel seu company Arnau Gomà a quarts de final i es va classificar cinquè.

Esport amb valors

L’esgrima és un esport individual de combat. L’objectiu és tocar sense ser tocat. Es caracteritza per ser un esport d’oposició, en el qual s’enfronten rivals que persegueixen els mateixos objectius. En aquest esport, “el respecte a les normes, el material, als companys i a un mateix està implícit en la pròpia pràctica”, expliquen els responsables del Club Esgrima Sabadell Jaume Viladoms. “La figura de l’àrbitre no es qüestiona. És estrany veure un esgrimista discutir una decisió arbitral”, afegeixen.

A l’esgrima, però, es fan combats en els quals ningú pren mal. “Malgrat ser un esport de combat, no és un esport de contacte, a l’esgrima el contacte està prohibit”, expliquen des del club sabadellenc. A més, la roba que s’hi utilitza, la careta i les armes d’esgrima compleixen uns requisits de seguretat que fan gairebé impossible que ningú pugui prendre mal.

Leave a Reply

Your email address will not be published.