Publicitat
Publicitat

El programa Ciutat i Escola ofereix 378 activitats d’educació no formal a les escoles i instituts de Sabadell

Ciutat i Escola Ajuntament de Sabadell Curs 16-17 01

Joan Berlanda i representants de les deu entitats que s’incorporen a Ciutat i Escola | (c) Petit Sabadell

El programa Ciutat i Escola ofereix aquest curs un total de 378 activitats a les escoles i instituts de Sabadell. Una desena d’entitats s’han afegit a aquesta iniciativa conjunta de l’Ajuntament de Sabadell i diferents associacions per proporcionar als centres docents formació complementària a la del currículum escolar a partir del coneixement sobre diferents matèries que tenen les pròpies entitats. “Sabadell és una ciutat molt rica en matèria d’associacionisme i, afortunadament, podem aprofitar aquesta circumstància en clau pedagògica”, valora el regidor d’Educació de l’Ajuntament, Joan Berlanga.

El curs passat les activitats del Ciutat i Escola van tenir uns 100.000 usuaris, tenint en compte que hi ha alumnes, especialment a Primària, que hi participen fins i tot quatre vegades per curs. Això demostra que es tracta d’un “programa molt consolidat i que funciona molt bé” diu Berlanga. El catàleg del Ciutat i Escola inclou des de tallers fins a visites a equipaments passant per xerrades o espectacles, entre d’altres, a disposició de les escoles i instituts que vulguin aprofitar-ho per als seus alumnes. Bona part d’aquestes convocatòries, a més, les organitzen i desenvolupen les mateixes entitats, amb la qual cosa “posen tot el seu coneixement a disposició dels nens i joves de la ciutat“, subratlla el regidor.

Aquest curs, l’Ajuntament ha incrementat un deu per cent la seva aportació i destinarà 53.000 euros a subvencionar la participació d’escoles i instituts en les activitats, assumint el cost que tenen algune o bé el transport dels alumnes fins al lloc de realització. Aquest augment pressupostari permetrà que tots els centres públic d’Infantil, Primària i Secundària tinguin una assignació econòmica de sèrie per gaudir d’alguna de les propostes del Ciutat i Escola. Totes les activitats incloses al programa són objecte d’avaluació per part del personal tècnic de la regidoria d’Educació per garantir-ne la seva qualitat.

Noves incorporacions

Ciutat i Escola Ajuntament de Sabadell Curs 16-17 02

Les noves entitats, signant la seva adhesió al Ciutat i Escola | (c) Petit Sabadell

A més d’una major dotació pressupostària, el Ciutat i Escola del curs 16/17 es caracteritza també per incorporar un vintena de noves activitats a càrrec de deu entitats, vuit de les quals relacionades amb l’àmbit de la cooperació. Es tracta de la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat, Agermanament Sense Fronteres, l’Associació Anak Dari Indonèsia, Ayuda Directa, CCOO del Vallès Occidental, la Fundació Sid Moskitia, Indian Sunrises i la Fundació Quetzal. En diferents formats, totes elles ofereixen als centres docents activitats relacionades amb la solidaritat, les ONG, el Tercer Món o els refugiats, entre d’altres. “Son entitats que s’adhereixen a la iniciativa, però que ja tenen una àmplia experiència de conscienciació a través del món escolar”, explica la seva portaveu.

També s’incorporen al Ciutat i Escola l’entitat Catalunya Contra el Càncer i la Fundació Privada Atendis. La primera d’aquestes entitats oferirà quatre activitats relacionades amb la prevenció i la sensibilització sobre el càncer, un “tema molt important i que massa sovint no es té en compte en el col·lectiu infantil i juvenil”, explica Marga Pellicer, coordinadora barcelonina de l’associació. “Són propostes que els permetran conscienciar-se sobre una malaltia que els arribarà, per algun cantó, més tard o més d’hora“, conclou.

Per la seva banda, Atendis aprofitarà el programa per fer arribar a vuit escoles l’activitat Mans de Colors, una funció de titelles adreçada al public de P3 en la qual els manipuladors són es usuaris de l’entitat, dedicada al suport de persones amb discapacitat intel·lectual. “Proposem unes trobades en les quals els més petits podran aprendre, amb normalitat, que hi ha persones que són diferents“, avança Josep Manel Suárez, president de la Fundació.

Leave a Reply

Your email address will not be published.