Publicitat
Publicitat

“Les pel·lícules de terror són un gènere molt interessant per veure pares i fills junts”, Karen Madrid Es preveu l'assistència d'un miler de persones a la matinal infantil del VI Festival de Cinema de Terror de Sabadell

terror

La Karen Madrid amb el cartell del VI Festival de Cinema de Terror de Sabadell | (c) Petit Sabadell

MARTA SABATÉ

“El cinema de terror no és només sang i fetge”, reivindica Karen Madrid, periodista de Ràdio Sabadell 94.6 i responsable de comunicació del VI Festival de Cinema de Terror de Sabadell. “Hi ha l’estigma de que el terror no és per a nens, però això hauria de canviar perquè hi ha moltes pel·lícules de terror que són neutres, barregen gèneres com la ciència ficció, el misteri, l’animació, els morts vivents, o la comèdia, i són aptes per al més petits”, argumenta. Dentro del Laberinto és una d’aquestes pel·lícules de cinema fantàstic i d’aventures apte per a tots els públics, que s’ha seleccionat per projectar a la sessió matinal infantil del VI Festival de Cinema de Terror de Sabadell.

Les pel·lícules de terror acompanyen la Karen des de ben petita: “A la meva primera marató de cinema, jo tenia cinc anys i els meus pares em van portar a veure la pel·lícula Tu madre se ha comido a mi perro”, un film de Peter Jackson classificat per a majors de 18 anys, que mescla el terror i la comèdia amb el gore. Més enllà d’aquesta anècdota, aquesta periodista, que també dirigeix el programa radiofònic Quimèric, dedicat al gènere fantàstic, recomana respectar les edats per a cada pel·lícula i entén el cinema de terror com una forma d’oci, de la qual no s’ha d’intentar protegir als nens. “És molt interessant que puguin anar a veure amb els seus pares aquestes pel·lícules, acabaran gaudint-ho perquè ho associaran amb un temps divertit que passen en família”, argumenta.

“Si de petit vas a veure pel·lícules de terror amb els pares i ho normalitzeu, rieu, feu bromes i us ho passeu bé, ja no ho veus com una cosa que fa por, sinó com una cosa divertida”, conclou. Els pares han d’ensenyar als fills que totes les pel·lícules són històries de ficció, en les quals tot el que passa és mentida, i no han de deixar-los que vegin les pel·lícules de por sols, “perquè llavors sí que poden agafar algun trauma”, afegeix.

La majoria de nens senten una por irracional a la foscor, als monstres que hi ha a sota al llit o als contes infantils tenen un component de suspens. Tots tenim por, és una sensació que ens alerta d’un perill i no s’ha d’intentar reprimir. En aquest sentit, les històries de monstres i fantasmes poden ajudar als més petits, en certa mesura, a vèncer les seves pors de forma controlada. Hi ha moltes pel·lícules infantils que no són estrictament de terror, però tenen cases embruixades, zombis i escenaris terrorífics i els generen certa sensació de temor. Títols com “La casa encantada, La novia cadàverMonster House, o Casper, són films que agraden molt als nens perquè son d’animació i tenen algun punt de comèdia”, apunta.

Matinal infantil

En el marc del VI Festival de Cinema de Terror de Sabadell, s’ha programat una sessió matinal infantil de cinema de terror amb la intenció d’“aportar un terror d’oci perquè gaudeixin pares, avis i fills, i passin un matí de dissabte el més ociós possible”, subratlla la Karen. Es projectarà la pel·lícula Dentro del Laberinto (Jim Henson 1986), un musical d’aventures amb David Bowie com a protagonista. “És un cinema molt adaptat als nens, no hi ha ensurts, ni sang, la història passa en un context intrigant ple de fantasia i aventures, on han d’escapar d’un dolent”, avança Madrid. Està orientat a que els nens s’ho passin bé i entrin una mica en l’atmosfera del terror perquè “hi ha alguns moments de tensió, però és part de la gràcia del film”

Els organitzadors preveuen un miler d’assistents per a la matinal infantil de dissabte, que aquest any incorpora una marató de curtmetratges juvenils, dirigida a nois i noies de 12 a 14 anys. Mentre es projecta Dentro del Laberinto per als infants, en una altra sala del Cinema Imperial, al Centre, es projectarà un seguit de curts per al públic adolescent. Aquesta programació inclou una producció realitzada pels alumnes de la Ludoteca Margarita Bedós, el curtmetratge El libro de Garabot, a part d’altres altres curts. L’objectiu de separar els dos públics és poder arribar als diferents interessos de cadascun i que els nens puguin escollir què volen veure.

Leave a Reply

Your email address will not be published.