Publicitat
Publicitat

‘Charlie i la fantàstica fàbrica de xocolata’, l’estrena més esperada del Teatre Sant Vicenç

Charlie i la fantàstica fàbrica de xocolata

Els directors i protagonistes de ‘Charlie i la fantàstica fàbrica de xocolata’ | (c) Petit Sabadell

Charlie i la fantàstica fàbrica de xocolata, l’espectacle més ambiciós de la temporada del Teatre Sant Vicenç i un dels més esperats del curs a la cartellera sabadellenca ja està a punt. Aquest diumenge, l’elenc de la Creu Alta estrena la seva versió de la conegudíssima novel·la de Roal Dahl que Albert Gorina i Magda Palau han convertit en un musical amb partitura de Keko Pujol i coreografies de Cristina Allande, de Ritme Escola de Dansa. A més d’escriure’n la versió, Gorina i Palau també dirigeixen l’espectacle, al capdavant d’un equip integrat per un centenar d’actors d’entre 6 i 75 anys (que s’alternen les funcions) i un altre centenar de tècnics. Charlie i la fantàstica fàbrica de xocolata es representarà cada diumenge en funcions de matí (11:30h) i tarda (18h) fins el 29 de març, per bé que l’elevat nombre d’entrades anticipades venudes fa pensar en una pròrroga de les funcions. “De moment ja s’ha assolit el 50 per cent d’ocupació per a totes les funcions a través de Ticketea [l’antiga Tel-entrada] i això és un fenomen que ens ha sorprès perquè no ens hi havien trobat mai”, explica Jordi Cascales, president del Centre Sant Vicenç.

Charlie i la fantàstica fàbrica de xocolata pren com a protagonista en Charlie Bucket, un noi que viu amb els seus pares i els seus quatre avis en un barri molt humil de la ciutat on hi ha la fàbrica de xocolata més gran del món, propietat d’un excèntric personatge anomenat Willy Wonka. La fàbrica té un aire de misteri perquè, malgrat que està activa, ningú hi ha pogut entrar durant anys. I un bon dia Wonka anuncia que cinc nens podran visitar-la durant una jornada. Seran els cinc que aconsegueixin un bitllet daurat amagat en cinc xocolatines repartides per tot el món…  “És una aventura molt gran i que ens permet pujar un graó respecte al que havíem fet“, explica Albert Gorina. Tan ell com Magda Palau van dirigir Els tres porquets. Uneix-te a l’aventura, un dels últims grans èxits de l’elenc creualtenc que fins i tot va fer temporada al Teatre Victòria de Barcelona. “Allò va estar molt bé, però ara fem una cosa molt més arriscada i comencem de zero, amb humilitat i sabent on som“, afegeix el director.

Un desplegament grandiós

El nou espectacle de l’escenari del carrer Montllor i Pujal ha suposat un desplegament tècnic, humà i artístic poc habitual. Per tal de poder-lo dur a terme, un element bàsic han estat els pares i mares dels actors que, des de fa un any, han estat elaborant l’escenografia, l’atrezzo o el vestuari. Es tracta d’elements que s’han portat amb un gran secretisme per afavorir l’efecte sorpresa de l’estrena. Per la seva banda, els actors se les han hagut de veure amb les catorze cançons incloses a l’espectacle, que han assajat a les mans de Montse Saurí, una nova incorporació. “Ha estat un projecte ple de voluntarisme i bon rotllo fins al punt que, fins i tot, ens hem atrevit a fer veus”, observa. Pel que fa a les coreografies, Cristina Allande ha notat l’efecte de la seva col·laboració en uns altres dos muntatges del Teatre Sant Vicenç; “Hem assajat unes coreografies alegres i energètiques, que combinen molts tècniques i la veritat és que es nota que ja hi ha una experiència prèvia perquè hi ha conceptes que ja no cal explicar”.

Dabiel Berbel i Bernat Borràs en el paper de Charlie i Eric Alés i Marcel Castillejo en el paper de Willy Wonka són els protagonistes de Charlie i la fantàstica fàbrica de xocolata. Unànimenent reconeixen que han “treballat molt” i que els directors “han estat durs”, però ara que tot plegat està ja a punt a punt de caramel també estan convençuts que “ha valgut la pena”. L’espectacle ha tingut una cocció d’un any i mig, que va començar immediatament després d’acabar les funcions d’Els tres porquets. Els seus artífexs no volen parlar, de moment, de repetir l’experiència i arribar a Barcelona. “És un muntatge pensat i preparat per al nostre escenari i, per tant, l’objectiu és el públic sabadellenc. La possibilitat d’anar a Barcelona ja la valorarem quan se’ns plantegi”, diu Gorina.  Per fer la versió sabadellenca de Charlie i la fantàstica fàbrica de xocolata, els seus creadors s’han inspirat en alguns aspectes de la pel·lícula dirigida el 2005 per Tim Burton. El projecte es va començar a gestar el mateix moment que s’estrenava el musical de la novel·la de Roal Dahl que actualment encara es pot veure al West End de Londres.

Un dels aspectes importants de la proposta és, òbviament, la xocolata. Aquest ingredient, i tots els dolços que apareixen a l’espectacle, l’aportarà Xocolates Genescà, que a més ha elaborat una remesa de xocolatines inspirades en l’espectacle, algunes de les quals contindran un bitllet daurat i que es podran adquirir al seu establiment de la Rambla. Qui trobi el bitllet, tindrà un 2×1 per assistir a les funcions de la Creu Alta. El muntatge, a més, compta també amb la col·laboració del Petit Sabadell, que n’és el mitjà oficial (media partner). Aquestes dues properes setmanes, els membres del Club Petit Sabadell tindran l’oportunitat d’aconseguir entrades gratis per a les funcions dels dies 8 i 15 de febrer.

Leave a Reply

Your email address will not be published.