Les dues grans estrenes de teatre familiar de la temporada aconsegueixen 8.000 espectadors

Charlie i la fantàstica fàbrica de xocolata

‘Charlie i la fantàstica fàbrica de xocolata’ | (c) Petit Sabadell

Les dues grans estrenes de teatre infantil d’aquesta temporada a Sabadell han abaixat aquesta setmana el teló amb un èxit sense pal·liatius, com ho demostra el fet que hagin portat, conjuntament, més de 8.000 persones al teatre.

Charlie i la fantàstica fàbrica de xocolata va fer diumenge l’última funció, altre cop amb totes les localitats venudes. Aquesta producció del Teatre Sant Vicenç ha obtingut 5.500 espectadors en 22 representacions i s’ha convertit en un autèntic fenomen escènic: les dotze funcions previstes inicialment van exhaurir les entrades l’endemà mateix de l’estrena i van obligar a una pròrroga de deu passis mes, els tiquets dels quals es van acabar tres hores després de posar-se a la venda. “Ens hem trobat amb espectadors que tenien entrades a dos mesos vista, cosa que és extraordinària”, explica Albert Gorina, codirector de l’espectacle juntament amb Magda Palau. Molta gent, a més, s’ha quedat sense poder veure la proposta fins i tot, en alguns casos, després d’hores de cua a la taquilla de l’escenari del carrer Montllor i Pujal, a la Creu Alta.

Per la seva banda, El conte de Hansel & Gretel, el nou musical de la Joventut de la Faràndula ha aconseguit 2.800 espectadors en les quatre funcions de presentació al Teatre La Faràndula i ha demostrat, novament, que la formació sabadellenca és una de les poques amb capacitat per omplir aquest equipament en diverses funcions d’un mateix espectacle, cosa difícil, per no dir impossible, fins i tot per a grups professionals i coneguts. “Ens hem trobat amb molta gent que ha decidit venir més endavant perquè, a l’anar a la taquilla, ja els tocaven entrades de galliner i prefereixen esperar”, diu Maria Pla, codirectora del muntatge amb Salvador Peig.

Aquesta circumstància, i la dinàmica general dels farandulers dels últims anys, fan preveure que les sis funcions de Hansel & Gretel previstes per als mesos de febrer i març de 2016 seran un nou èxit. En canvi, el teatre creualtenc no té previst reposar Charlie la propera temporada perquè ja està tancada i els equips de les diferents obres previstes ja estan treballant. “Per part nostra no hi hagués hagut cap problema, però també cal entendre que la resta de projectes estan en marxa i que, de fet, Charlie ja ha obligat a posposar l’última estrena prevista per aquest curs”, reconeix Gorina. De moment no es descarta una reposició la temporada 16/17, però en aquest cas caldrà remuntar l’espectacle pràcticament de zero perquè bona part del repartiment infantil i juvenil haurà crescut i caldrà buscar intèrprets nous.

Bon rotllo

'El conte de Hansel i Gretel', de la Joventut de la Faràndula

‘El conte de Hansel i Gretel’ a La Faràndula | (c) Petit Sabadell

Més enllà dels resultats numèrics, els responsables de les dues produccions valoren especialment el clima que s’ha creat en els respectius equips. “Apart de l’èxit de públic i crítica, nosaltres ens quedem amb la part humana: hem aconseguit un equip en el que tothom ha après de tothom i tots ens ho hem passat molt i molt bé”, valora el seu responsable. “Nosaltres parlem de l’efecte H&G per referir-nos al bon rotllo, el companyerisme i l’alegria que s’ha viscut entre els actors i els tècnics de l’espectacle. Ha estat una cosa espontània i que ens ha omplert moltíssim a nivell humà”, assenyala Pla, per qui aquest efecte té una especial importància perquè l’espectacle és la confluència de gent de diverses procedències com els ballarins de l’Escola de Dansa Bots, el compositor Xasqui Ten o els propis farandulers. “En molts casos, no es coneixien però han acabat encaixant a la perfecció i confegint un equip brutal”, corrobora.

Tant el tàndem Albert Gorina i Magda Palau com el Salva Peig Maria Pla ja tenen altres projectes voltant pel cap però, com és norma en el món del teatre, prefereixen no revelar-los i, a més, de moment encara estan enfeinats en les produccions recent acabades. “Encara estem en la rutina productiva perquè, malgrat que les funcions de Charlie han acabat, ens falta desmuntar els decorats, preparar la festa final… De fet, encara no hem tingut temps de pair-ho tot, crec“, diu Gorina. “Nosaltres –afegeix Pla– tenim alguna idea però està a les beceroles i, a més, ara toca gaudir del moment, de l’efecte H&G i preparar les funcions de febrer. Després, ja es veurà”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.