Publicitat
Publicitat

Sabadell ampliarà la xarxa de centres de tarda amb dos nous equipaments als Merinals i la zona nord

Centres de Tarda Sabadell

El Centre de Tarda de la Concòrdia, inaugurat el març de 2015, és l’última incorporació a la xarxa | (c) Petit Sabadell

La xarxa de centres de tarda municipals de Sabadell s’ampliarà els propers mesos i passarà dels sis equipaments actuals a vuit. L’Ajuntament ha anunciat la posada en marxa d’un nou centre als Merinals i un altre a la zona nord, que se sumaran als existents a Can Deu, la Concòrdia, Can Rull, Can Puiggener, Torre-romeu i les Termes. Els dos nous serveis s’ubicaran l’un a la Casa dels Pins dels Merinals i l’altre a l’aulari annex a l’Institut Jonqueres, dos espais que seran rehabilitats i adequats per a la seva nova funció.

El Centre de Tarda — que també rep la denominació de Centre Obert– dels Merinals podria obrir-se el proper desembre, mentre que el de la zona nord ho faria durant el primer semestre de 2017. La iniciativa no suposa només una ampliació del nombre de centres de tarda que hi ha a Sabadell “sinó també del tipus de servei” que ofereixen, segons fonts municipals. En aquest sentit, els nous equipaments ampliaran la franja d’edats habitual d’aquests recursos (adreçats a nens i nenes de 3 a 12 anys en situació de risc i les seves famílies) i oferiran, progressivament, acompanyament als infants, joves i famílies amb fills i filles de 0 a 18 anys.

El Centre de Tarda dels Merinals neix amb la previsió d’atendre setmanalment un total de 60 infants, adolescents i joves i el del nord de Sabadell, uns 80 en total. En una primera etapa, però, tots dos equipaments e posaran en funcionament amb un servei d’atenció a nens i nenes de 3 a 12 anys i després ampliaran la seva actuació abastant adolescents i joves fins a 18. Així mateix, comptaran amb serveis de suport a famílies amb fills i filles de 0 a 18 anys en situació de risc.

“La creació d’aquests nous centres es correspon amb el que planteja el Pla Estratègic d’Acció Social de l’Ajuntament de Sabadell, que situa l’atenció a la infància i l’adolescència com un dels seus pilars fonamentals”, explica el regidor d’Acció Social, Gabriel Fernández. En aquest sentit, “a Sabadell es troba en una situació de dèficit pel que fa a aquest tipus d’equipaments”, cosa que justifica no només les dues noves obertures sinó també “la perspectiva d’ampliar encara més la xarxa en un futur, per donar resposta a les necessitats socioeducatives dels infants i joves de la ciutat”.

Als centres de tarda, els usuaris –que hi arriben a proposta dels educadors socials de la regidoria d’Acció Social– reben un suport específic per estimular i potenciar el desenvolupament de la personalitat, la socialització, l’adquisició d’hàbits i responsabilitats personals i socials, com també fomentar o millorar els vincles familiars o comunitaris. En tots els casos, la intervenció és personalitzada i té en compte la situació i etapa en què es troba l’infant o adolescent atès.

Leave a Reply

Your email address will not be published.