Publicitat
Publicitat

La Cavalcada de Reis 2019 a Sabadell incorpora noves comparses i un ‘reordenament’ dels participants Ses Majestats recorreran aquest any la ciutat de nord a sud amb una comitiva integrada per 500 persones

Cavalcada Sabadell 2019

Els minairons dels Reis, atrafegats al Vapor Reial de Fira Sabadell | (c) Petit Sabadell

REDACCIÓ | La Cavalcada amb la qual Ses Majestats els Reis d’Orient arribaran a Sabadell el proper diumenge a la tarda incorporarà aquest any algunes novetats, com una nova distribució dels participants i noves comparses, entre d’altres. Els Reis Blanc, Ros i Negre ja estan molt a prop de Sabadell i, de fet, la comitiva que els rebrà ja està pràcticament a punt. Fins i tot s’ha posat en marxa ja el Vapor Reial a Fira Sabadell, que és on els minairons dels tres personatges reials processen les cartes dels nens i nenes de la ciutat i preparen els regals.

Més de 500 persones acompanyaran Melcior, Gaspar i Baltasar el proper diumenge a la tarda en la seva arribada a Sabadell. Son membres de 24 entitats que, un any més, han accedit a col·laborar amb Ses Majestats per donar tot el relleu possible a la seva desfilada. I la dada més important: aquest any el recorregut va de nord a sud de la ciutat, és a dir arrencarà (18.00) del carrer Palmeres, a Can Deu, i anirà baixant per l’eix central fins acabar (sobre les 21.00) a la plaça de la Nova Creu, a tocar de Barberà del Vallès. Prèviament a l’inici de la comitiva, Ses Majestats arribaran a Sabadell (17.30) on seran rebuts per l’Ambaixador i l’alcaldessa Marta Farrés en un acte conduït pels actors de la companyia alGalliner.

La Cavalcada de Sabadell 2019 presentarà algunes diferències respecte les anteriors, tot i que la base continuarà sent el relat Nit de Reis a Sabadell, un conte de David Vila i Ros que relaciona la vinguda dels Reis amb el passat tèxtil de Sabadell i que ha servit en els últims anys per bastir tots els actes de Nadal a la ciutat. Per bé que la regidora de comerç, Sònia Sada, va dir fa uns dies que la idea de l’Ajuntament és anar abandonant aquest enllaç en favor d’un relat més centrat en la màgia i els records, el cert és que la comitiva d’aquest any, almenys pel que ha explicat l’alcaldessa Marta Farrés a la presentació de la Cavalcada, continuarà en la tessitura de fa temps, amb carrosses que simulen telers i obrers del tèxtil fent de carboners, entre d’altres.

La principal novetat serà una nova distribució dels elements d’aquesta comitiva, plantejada com un espectacle itinerant que recorre els set quilòmetres que separen els dos extrems de Sabadell. El primer que veuran els espectadors serà una avançada, que passarà uns cinc minuts abans de l’arribada de Ses Majestats i a la que aquest any s’ha donat més contingut, amb fanalers, patinadores i recollidors de xumets. El gruix de la comitiva l’encapçalarà l’Ambaixador, seguit de les carrosses-teler plenes de regals que donaran pas als tres protagonistes. Els Reis desfilaran amb les mateixes carrosses de l’any passat, a les quals s’han afegit algunes millores d’il·luminació i efectes especials. Després, serà el torn d’una nova comparsa, integrada per les fades i els follets de la son que recordaran als petits i petites que cal anar a dormir ben d’hora. Els carboners, amb el carbó per als nois i noies que no han acabat de fer bondat, tancaran la desfilada.

“Es tracta d’un moment emblemàtic, esperat i màgic de la ciutat que no seria possible sense la implicació de les entitats i del propi Ajuntament”, valora Marta Farrés, que viurà la seva primera desfilada reial com a alcaldessa. La Cavalcada presentarà també una nova banda sonora, nou vestuari i atrezzo i una nova plataforma des de la qual repartir caramels. En total es distribuiran cinc tones de dolços aptes per a persones celíaques. A més de les entitats, també compta amb la participació de set empreses que aporten material i logística per al seu bon funcionament i un centenar de persones garantiran la seguretat del recorregut.

Vapor Reial

La prova definitiva de la proximitat dels Reis és l’obertura del Vapor Reial, que un any més s’ha instal·lat a Fira Sabadell. Es tracta de la base operativa de Ses Majestats a la ciutat, on els seus patges i minairons preparen tant la Cavalcada com els regals pels nens i nenes de la ciutat. És, per exemple, el punt on van a parar les cartes que els petits i petites lliuren a l’Ambaixador i als carters reials i que, des de la Fira, s’envien a Orient per tal de validar-les i convertir-les en regals, que també es preparen al Vapor. La instal·lació estarà oberta fins dissabte i s’hi poden veure, també, les carrosses reials. Els visitants, en petits grups, hi fan un recorregut guiat de curta duració en el qual poden conèixer com es processen les cartes, com es fabrica el carbó o com s’emboliquen els regals, entre d’altres sorpreses.

Leave a Reply

Your email address will not be published.