Publicitat
Publicitat

Els Reis d’Orient confirmen a l’Ajuntament que arribaran a la ciutat el dia 2 de gener i s’instal·laran a Fira Sabadell Una 'cavalcada' estàtica de quatre dies substituirà aquest any la comitiva de Ses Majestats de cada 5 de gener

Nadal 2020

Marta Farrés durant la presentació de les activitats de Nadal 2020 a Sabadell | (c) Petit Sabadell

REDACCIÓ | Ses Majestats els Reis d’Orient vindran aquest Nadal, a Sabadell. Ho ha confirmat aquest matí l’alcaldessa Marta Farrés durant la presentació del programa amb el qual la ciutat celebrarà aquest any unes Festes marcades per la pandèmia de covid-19 i la consegüent necessitat de canviar el format de moltes de les activitats tradicionals d’aquestes dates. És el cas, per exemple, de la cavalcada de Reis, que no recorrerà els carrers el proper 5 de gener a la tarda. El fet que es tracti de l’acte festiu més multitudinari de cada any –es calcula que la segueixen, pel capbaix, unes 80.000 persones– fa impossible la seva celebració en un context en què estan prohibides les aglomeracions. Però això no impedirà que els reis Blanc, Ros i Negre vinguin a la ciutat. Al contrari. Fins i tot vindran més dies. De fet, s’instal·laran a Fira Sabadell del 2 al 5 de gener i estaran a disposició de tots els nens i nenes que vulguin anar-los a veure a ells i a la seva comitiva habitual. La presència d’aquests personatges farà que, per uns dies, Fira Sabadell es transformi, per art de màgia, en la Fira Reial.

Per accedir-hi, caldrà cita prèvia, que es podrà aconseguir a la web municipal, i es calcula que, al llarg dels dies que durarà hi podran passar unes 12.000 persones. Consistirà en un recorregut per l’interior del recinte firal durant el qual els visitants podran conèixer el taller en el qual Ses Majestats preparen els regals, visitar l’anomenat Mon dels Desitjos, passar pel Bosc de les Fades de la Son i, finalment, entrar al Pavelló Reial, la residència oficial de Melcior, Gaspar i Baltasar durant la seva estada a la ciutat. Tots tres, naturalment, hi seran per saludar personalment els nois i noies que s’hi acostin, com passa en la cavalcada tradicional. Per tal que tot surti tan bé com cada any, els ajudaran totes les entitats de Sabadell que els ajuden habitualment.

Seguretat garantida

Malgrat que en actes similars, i per evitar aglomeracions, s’acostuma de demanar la presència d’un únic adult per nen, la Fira Reial es podrà visitar en família “perquè es tracta d’una experiència que s’ha de viure familiarment”, explica Marta Farrés. En qualsevol cas, la seguretat estarà garantida perquè s’hi compliran totes les mesures que les autoritats exigeixen actualment: es guardarà la distància de seguretat, caldrà dur mascareta i l’aforament serà controlat, entre d’altres. “Els nens i nenes són els que més han patit els efectes de la pandèmia amb escoles tancades, extraescolar suprimides… No els podíem deixar, a sobre sense Reis“, justifica l’alcaldessa.

La Fira Reial serà la principal novetat del Nadal a Sabadell però no l’única. La ciutat també estrenarà, aquest any, un pessebre monumental a la plaça de Sant Roc elaborat per l’Agrupació de Pessebristes amb figures de més d’un metre d’alçada. La idea és que aquesta instal·lació, de caire tradicional, vagi creixent cada any. A més, els Pessebristes, que no podran realitzar la seva tradicional exposició a l’Acadèmia Catòlica, vestiran la ciutat amb 36 diorames repartits per establiments comercials i espais singulars i patrimonials. Un arbre de Nadal gegant al passeig de la Plaça Major, dos ponts de llum en forma d’estel (al passeig i a la plaça del Mercat) i una il·luminació especial de la plaça de Sant Roc figuren també entre les innovacions previstes.

La Fira de Santa Llúcia continuarà a la plaça del Doctor Robert. Estarà perimetrada i tindrà l’aforament regulat, tot i que no caldrà cita prèvia. Sí que en caldrà al Campament Reial que, un cop més, s’instal·larà a la Casa Duran després de l’Ambaixador de Ses Majestats arribi a Sabadell el dia de Sant Esteve.

Leave a Reply

Your email address will not be published.