Publicitat
Publicitat

La Fundació CASSA rep el Premi de l’Aigua 2018 per la seva aposta educativa a través del programa EDUCASSA L'Associació Catalana d'Amics de l'Aigua ha atorgat el guardó al grup sabadellenc coincidint en el Dia de l’Aigua

Premi per a CASSA

Acte del lliurament del Premi de l’Aigua 2018 | (c) CASSA

La Fundació Companyia d’Aigues de Sabadell va rebre aquest dimarts passat el Premi de l’Aigua 2018, un guardó que atorga anualment l’Associació Catalana d’Amics de l’Aigua (ACAA) a les entitats i iniciatives que més destaquen en l’àmbit de l’aigua a Catalunya. La Fundació CASSA ha rebut el premi per la seva aposta per la divulgació mediambiental i més en concret pel programa educatiu EDUCASSA i la part experimental que s’hi porta a terme a la planta depuradora, l’anomenat ‘Laboratori d’EDUCASSA’. Elisabeth Santacruz, directora de Desenvolupament Sostenible de CASSA va recollir el guardó en un acte que va tenir lloc a l’Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya.

En l’actualitat, l’aposta divulgativa de la companyia d’aigües s’estructura en tres grans eixos. Ell principal és el programa EDUCASSA, que s’ofereix gratuïtament a les escoles i que consta de tres activitats destinades als alumnes d’entre 3 i 14 anys. En segon lloc, el programa Aigua i Món, que acosta a Sabadell ponents de primer nivell per tractar reptes i temes generals a l’entorn de l’aigua. I, per últim, l’Aula de l’Aigua, un equipament impulsat per Aigües Sabadell i inaugurat a finals de 2016 que acull la història del proveïment d’aigua a la ciutat i altres elements didàctics que conviden a apropar-se a l’aigua a través dels cinc sentits. Pel que fa al ‘Laboratori d’EDUCASSA’, es tracta d’un taller experimental inclòs al programa educatiu en el qual els estudiants participants poden imitar el procés de depuració a petita escala. “És una forma lúdica per conèixer com funcionen les plantes depuradores i la importància que tenen per retornar al riu en perfectes condicions l’aigua residual de la ciutat”, argumenten els seus responsables.

31 anys d’aposta divulgativa a Sabadell
En els últims 30 anys, més de 140.000 estudiants de Sabadell i comarca han participat a l’EDUCASSA. En el cas de Sabadell, 5.500 alumnes hi participen cada curs. “Entre tots i totes, hem aconseguit que l’EDUCASSA sigui tot un referent a la comunitat educativa local i és possible gràcies a la implicació dels centres educatius, les Administracions i els i les estudiants. És per això que aquest és un premi col·lectiu, de tota la ciutat de Sabadell”, destaca Santacruz.

L’EDUCASSA posa l’accent, sobretot, en el cicle integral de l’aigua, en la importància de fer un consum responsable d’aquest recurs i en la preservació del medi ambient. De fet, el consum mitjà per habitant i dia a Sabadell és de 98 litres diaris, “una de les xifres més baixes de Catalunya, cosa que demostra el compromís dels sabadellencs i sabadellenques per fer un consum responsable d’aigua”, explica  Santacruz. “Alguna cosa hi haurà tingut a veure l’EDUCASSA que portem a terme a la ciutat des de fa més de 30 anys”, conclou.

Leave a Reply

Your email address will not be published.