Publicitat
Publicitat

Els Casals d’hivern ofereixen aquest Nadal prop de 350 places per a infants i adolescents en situació desafavorida Les places s’ubiquen a casals organitzats per set entitats de lleure de la ciutat

esquitx

L’Associació Juvenil Esquitx de Sabadell és un dels centres acollidors | (c) Associació Juvenil Esquitx

L’Ajuntament de Sabadell ha posat en marxa per tercer any un sistema per garantir que infants i adolescents en situació desafavorida puguin participar als casals d’hivern que es porten a terme durant les vacances de Nadal. Per aconseguir aquest objectiu, la plaça de Sant Roc ha treballat conjuntament amb les entitats locals de lleure de la ciutat i ha finançat prop de 350 places gratuïtes als casals que aquestes associacions organitzen a diferents zones.

Amb el projecte es promou la cohesió i la igualtat d’oportunitats dels infants en l’accés al lleure educatiu. Per tal de fer possible el programa, l’Ajuntament hi destina més de 16.600 euros. Els nens i nenes que accedeixen a les places gratuïtes participen habitualment a les activitats que realitzen les entitats de lleure i prenen part al casal d’hivern a proposta de les pròpies entitats i dels equips d’educadors socials del territori.En paraules del tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga, “una de les grans àrees d’acció del Pla per a l’Equitat i l’Èxit Educatiu passa per reduir les desigualtats educatives, facilitant que tothom pugui accedir als recursos educatius, especialment aquells infants i joves en situació vulnerable. Ningú pot quedar sense lleure educatiu per una qüestió econòmica”. “En aquest sentit -continua Berlanga-, des d’un principi, l’equip de govern hem tingut molt clar que el lleure és un element fonamental en l’educació i formació dels nens i nenes i per això hem treballat per potenciar-lo i reforçar-lo”.

Tots els casals es porten a terme entre el 27 de desembre i el 5 de gener i ofereixen entre cinc i vuit dies d’activitats, amb, com a mínim, tres hores diàries. Les entitats de lleure que  ofereixen places per a infants i joves d’entre 3 i 16 anys en situació de dificultat són l’Associació Juvenil Esquitx de Sabadell, l’Associació Esportiva Can Deu, la Fundació Privada Idea (Gell Pandora), el Grup d’Esplai La Baldufa de Can Puiggener, La Masia de Sabadell Grup d’Esplai, la Ludoteca Margarida Bedós l’Associació Educativa i Secunde Associació Juvenil per a l’Animació.

Les activitats són diverses i estan relacionades amb el coneixement de la ciutat, el foment de la participació en activitats del barri, tallers creatius de manualitats, etcètera. Del que es tracta és de facilitar que durant les vacances escolars de Nadal, els infants i joves puguin trobar espais on continuar el seu procés educatiu en un entorn més lúdic. Així mateix, aquests casals també són una oportunitat per treballar valors propis de l’àmbit de l’esplai com la participació, la convivència, la responsabilitat, la solidaritat, la creativitat o el treball en equip.

Leave a Reply

Your email address will not be published.