Publicitat
Publicitat

Village Niu Sabadell ofereix aquest estiu casals a les escoles Tarrés, Samuntada i Font Rosella, i al barri de Can Llong Combinaran l'acompanyament emocional amb ciència, tecnologia, arts i diversió, tot amb la prevenció del covid-19

Casals d'Estiu Village Niu Sabadell 2020

Village Niu Sabadell, l’entitat que en els darrers anys s’ha convertit en tota una referència en l’educació en el lleure i les extraescolars a la ciutat, ja té a punt la seva oferta de casals per aquest estiu. Partint de la base que serà un estiu molt especial, després d’uns mesos en els quals els petits i petites han fer un gran esforç amb el confinament, Village Niu els proposarà un programa d’activitats que els permetrà esbargir-s i sempre, naturalment, amb totes les mesures de seguretat establertes per les autoritats sanitàries.

Els casals de Village Niu es portaran a terme en quatre campus: al barri de Can Llong i a les escoles Samuntada, Tarrés i Font Rossella. Les inscripcions estaran obertes quan la ciutat entri en la fase 2 i es podran formalitzar des d’aquest enllaç. En total, s’ofereixen prop de 350 places en horari de matí, amb possibilitat d’acollida a primera hora, de dinar amb carmanyola i activitats de tarda. En el cas del Samuntada, el casal es fa en col·laboració amb l’AMPA, mentre que en el cas de l’escola Tarrés, l’impulsa la direcció del centre. Al Font Rosella es farà després d’una cessió de l’espai per part de l’Ajuntament de Sabadell.

Un dels aspectes dels casals que es potenciarà aquest any serà l’acompanyament emocional dels participants, de forma que l’activitat serveixi per pal·liar qualsevol efecte negatiu que hagin comportat els mesos de confinament a casa i sense escola que ha viscut la canalla. “Les emocions són, sempre, un element important de la nostra activitat però aquest any hi donarem encara més importància”, ens expliquen els responsables de Village Niu. Un acompanyament emocional que es veurà complementat amb la secció de necessitats especials què disposa l’entitat per donar suport als infants que més ho necessitin.

La proposta també dona una especial rellevància a pedagogia STREM i, per tant, hi haurà activitats de ciència, robòtica, tecnologia o enginyeria, sense oblidar l’art, les arts escèniques (dansa, música, teatre…) ni l’esport.  A més, com a novetat, els participants faran una activitat anomenada Ecohorta, en la qual crearan i cuidaran un hort. No hi faltaran els jocs d’aigua, per refrescar-se, ni les excursions que aquest any es realitzaran sense transport públic, de forma que consistiran en excursions a peu o sortides en bici i curses d’orientació pel rodal de Sabadell.

I els idiomes, un aspecte important de l’oferta de Village Niu: el casal de l’Escola Tarrés es realitzarà integrament en anglès, mentre que al Samundada es faran en anglès les activitats de migdia i al Font Rosella i a Can Llong es realitzarà en català i anglès.

Normativa sanitària

Casals d'Estiu Village Niu Sabadell 2020 01Tots aquests casals, naturalment, es faran seguint la normativa que el Departament de Sanitat ha establert per a aquestes activitats. Això vol dir que hi haurà 10 nois i noies, com a molt, a casa grup i que sempre tindran el mateix monitor. Es reforçaran les mesures d’higiene de les instal·lacions i el material i es crearà la figura del responsable de seguretat, que supervisarà en tot moment que es segueixen les normes i els protocols de prevenció.

Tots els monitors, a més, hauran de fer un curs de formació sobre aquestes mesures i disposaran de material de protecció adequat com mascaretes. Fins i tot s’ha previst que els casals puguin continuar de forma telemàtica si és necessari, aprofitant l’experiència que Village Niu ha adquirit en la matèria aquests últims mesos.

Beques

Una altra de les novetats d’aquest any dels casals d’estiu de Village Niu Sabadell és la creació de dues beques, finançades per la pròpia entitat, a cada casal. Un d’aquests ajuts anirà destinat a famílies en les quals els dos progenitors treballen i, per tant, necessiten una eina de conciliació laboral i familiar. L’altre serà per a famílies en les quals un dels progenitors hagi perdut la feina o estigui afectat per un ERTO a causa de la pandèmia de covid-19. Les beques consistiran en l’assistència gratuïta als casals durant dues setmanes (en horari de 09.00 a 13.00).

Per optar a aquesta ajuts les famílies sol·licitants hauran d’aportar la documentació acreditativa de la seva situació laboral i econòmica juntament amb el llibre de família. Entre tots els que ho demanin, s’elaborarà un rànquing de forma que les beques pertoquin a les famílies que més ho necessitin.

Teniu tota la informació dels casals d’estiu de Village Niu a la seva pàgina web o bé podeu contactar directament:

Village Niu Sabadell
www.villageniu.net
Budapest 81
Sabadell
Telèfon 93 194 03 40
Whatsapp 722 21 93 07
Mail: villageniu@villageniu.net

Leave a Reply

Your email address will not be published.