Publicitat
Publicitat

La Masia de Can Deu proposa un casal d’estiu per conèixer com es vivia a pagès fa uns anys

La Masia de Can Deu

La Masia de Can Deu, seu de l’Espai Natura Sabadell | (c) Petit Sabadell

La Masia de Can Deu acollirà el juliol la segona edició del casal ‘Viu l’estiu a pagès’, una iniciativa organitzada per l’Espai Natura de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 que es repeteix després de la bona acceptació aconseguida l’any passat i que vol aprofitar l’entorn i les instal·lacions d’aquesta antiga masia del nord de Sabadell per oferir una proposa alternativa als paràmetres habituals dels casals d’estiu. “Tenim un entorn privilegiat, a tocar de la ciutat però que sembla molt lluny, i cal aprofitar-lo per passar uns dies diferents en contacte amb la natura i amb el món rural“, sintetitza Pau Borbonet, portaveu de l’Espai Natura. Entre d’altres característiques, per exemple, els participants al casal tindran molt contacte amb els animals de la granja que hi ha a la Masia, cuidaran l’hort, faran passejades en carro i realitzaran moltes activitats que permeten conèixer “com es vivia a pagès fa un temps”. El casal s’ofereix per setmanes, amb un màxim de 40 participants per cada torn setmanal, i funcionarà cada dia de les nou del matí a les dues del migdia, amb la possibilitat de fer acollida de matí (de 08:00 a 09:00)o de tarda (de 16:00 a 17:00) i de quedar-s’hi a dinar.

La cuina de la Masia de Can Deu |(c) Petit Sabadell

La cuina de la Masia de Can Deu | (c) Petit Sabadell

El fet que sigui un casal de dimensions reduïdes fa que l’ambient sigui “molt familiar”, explica Borbonet. La jornada començarà amb una visita a la granja i a l’hort “per fer el tafaner”, diu Anna Guasch, una de les monitores. Després de l’esmorzar es realitzaran tallers –d’elaboració de pa, de confecció de bosses d’olor amb herbes aromàtiques, de fer sabó, de manualitats diverses…– i jocs d’aigua. Com que a la Masia no hi ha piscina, aquests jocs es realitzen amb regadores, aspersors o, fins i tot, càntirs. Jocs tradicionals i contes, entre d’altres, completen l’oferta, que es renova cada setmana per evitar repeticions per als participants que hi assisteixin més d’un torn. “La idea és que s’ho passin bé i que aprenguin a partir de l’experiència i, per això, per exemple, el taller de fer pa comença amb una ‘excursió’ al camp per veure el blat, saber com es fa la farina i, en definitiva, explicar tot el procés”, afegeix Guasch.  Una de les activitats estrella que sí que es repeteix cada setmana són les passejades un carro tibat per la Ferma, l’euga de la Masia de Can Deu. El fet que la casa estigui situada en una finca de 86 hectàrees forestals fa que no calgui sortir-ne per fer cap activitat. “Podem estar una hora passejant a peu sense sortir del recinte“, exemplifica la monitora.

Aquest és el segon any que la Masia de Can Deu acull aquest casal després que la primera experiència –circumscrita només a dues setmanes– es tanqués amb una valoració molt positiva per part dels seus responsables i, sobretot, dels participants. “Molts van començar fent només horari de matí i van acabar fent tot el dia perquè s’ho passen molt bé”, recorda Borbonet. Les inscripcions es poden realitzar per telèfon (93 716 47 81, de dilluns a divendres, de 09:00 a 14:00h) o bé per mail. Aquests mateixos canals es poden utilitzar per a demanar més informació. Segons els impulsors, encara queden places lliures, especialment per les dues últimes setmanes de juliol.

Leave a Reply

Your email address will not be published.