El casal d’estiu de naturalKids: divertir-se en anglès

casal estiu natural kids

Els petits participants al casal | (c) naturalKids

Un casal d’estiu normal i corrent amb una diferencia respecte dels altres: es fa íntegrament en anglès. És la proposta que naturalKids ha fet aquest any per segona ocasió consecutiva a la seva seu del Centre de Sabadell. “És això: un casal com tots els altres però s’hi parla cent per cent en anglès. És molt senzill perquè la nostra filosofia és acompanyar el dia a dia en aquest idioma i, per tant, hi fem activitats que els nens i les nenes podrien fer a casa amb les seves famílies però que, amb nosaltres, les fan en anglès“, explica Míriam Eslava, directora de naturalKids. Un altre tret diferencial és que el casal, al qual aquest any hi han assistit una quinzena de participants, dura quinze dies. “El fet que sigui en anglès suposa un canvi prou important i, per això, convé dosificar-lo una mica”, justifica Eslava. En la seva majoria els nois i noies són alumnes habituals del centre que aprofiten les vacances escolars per continuar i reforçar el seu contacte amb l’anglès.

Treballs manuals, contes, sortides i jocs d’aigua són les principals activitats del casal d’estiu de naturalKids. Els nois i noies s’ho passen tan bé que pràcticament no s’adonen del canvi de llenguatge i, d’aquesta forma, “absorbeixen vocabulari, estructures, maneres de fer frases…”. “Els adults tenim, per norma general, un cert bloqueig a l’hora d’arrancar-nos a parlar en anglès. En canvi els petits són molt intuïtius i no tenen aquesta por i no hi veuen tanta complicació”, explica la responsable de la iniciativa.

La filosofia del casal d’estiu entronca amb la resta d’activitats que desenvolupa naturalKids durant el curs. Una filosofia que passa per “incorporar l’anglès a la normalitat“. “Nosaltres preparem els nens i nenes per tal que, en un futur puguin estudiar anglès. Habitualment, la gent estudia molts i molts anys aquesta llengua i pràcticament tothom es queda a un pas de començar-la a parlar “, explica Míriam Eslaba. “Nosaltres –conclou– mirem que els més petits l’aprenguin com si fos una llengua materna. Evidentment tenim uns objectius i unes unitats didàctiques, però principalment treballem de manera oral de forma que moltes de les coses que després els ensenyaran ja les tinguin interioritzades sense adonar-se’n“.

Aquestes són algunes de les activitats que s’han desenvolupat al casal d’estiu de naturalKids:

Leave a Reply

Your email address will not be published.