Publicitat
Publicitat

El Casal de la Masia de Can Deu: en contacte amb la natura

Casal Masia de Can Deu

Els assistents d’aquesta setmana al casal | (C) Petit Sabadell

Una cinquantena de nois i noies hauran passat pel casal Viu l’estiu a pagès, que organitza l’Espai Natura Sabadell, de la Fundació Sabadell 1859, a la Masia de Can Deu. Es tracta d’un casal diferent, els assistents del qual coneixen com es vivia a l’entorn rural fa uns quants anys aprofitant les instal·lacions de l’emblemàtica masia del nord de Sabadell. Cuidar els animals de granja o treballar l’hort són algunes de les activitats que es fan en un casal que aquest any arriba a la seva segona edició amb una valoració molt positiva per part dels seus responsables. “Està anant molt bé i tots els nens i nenes que han vingut o estan en aquests moments al casal estan molt contents i s’ho passen molt bé”, explica Pau Borbonet, responsable de la iniciativa. En la seva opinió, Viu l’estiu a pagès té dues grans avantatges: “La primera és un espai magnífic i amb moltes possibilitats i la segona el caràcter familiar perquè, com a molt, s’accepten quaranta nens per setmana”.

L’activitat estrella, que es repeteix cada setmana perquè és la que agrada més als assistents, és un passeig en carro entre la Masia de Can Deu i l’ermita de Sant Julià. Són els propis nois i noies que s’encarreguen de tot, inclosa la preparació de la Ferma, l’euga que els porta. També tenen molt d’èxit totes les activitats relacionades amb els animals de granja. Cada dia els nanos en coneixen un i, a més, l’alimenten i el poden tocar. Diàriament, també, van a l’hort a conèixer alguna de les hortalisses o verdures que s’hi cultiven, moment que per fer collita i, posteriorment, per tastar el que han extret de la terra.

Tallers i jocs d’aigua

A més, el casal inclou també tallers relacionats amb la temàtica general. Així, es realitzen tallers de fer paper reciclat, d’elaborar sabó, de buscar rastres d’animals pel bosc o de fer pa o colònies, per exemple. No hi falten els jocs d’aigua, que en aquest cas es fan amb galledes, aspersors i regadores a l’era de la masia. Els que es queden a dinar, a més, paren taula, serveixen el menjar, recullen i renten els plats. I, després, participen en grups a les feines de la granja: alimenten els animals, netegen els estables i, fins i tot, pentinen ases que viuen a Can Deu. “Per norma general, no tenen cap problema amb els animals i, un cop superada la impressió inicial, s’hi posen a fons”, explica Borbonet. Curiosament, els animals que més reticències generen “són les gallines”.

Malgrat que el casal Viu l’estiu a pagès es fa a Can Deu, la majoria dels seus participants són del Centre de Sabadell. Es tracta de nois i noies als quals els agrada molt la natura i que aprofiten les vacances escolars per aprofundir-hi. Apart del casal propi, l’Espai Natura Sabadell acull aquests dies multitud de visites d’altres esplais i casals de tot el Vallès Occidental que hi van a passar un matí en contacte amb el medi ambient en un entorn privilegiat.

Aquí teniu una galeria amb imatges del casal de la Masia de Can Deu.

  1. Genial! l’any que ve, m’ho miro per la meva filla!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.