Carnestoltes: Posem-hi una mica d’humor!

Carnestoltes families enllaçadesQue a les famílies enllaçades els cal paciència, amor i molt sentit de l’humor és quelcom que no ens cansarem de repetir, i quina millor manera de demostrar un fabulós sentit de l’humor que fer-ho durant el Carnestoltes?!!

La literatura tradicional ha tractat malament, molt malament, les famílies enllaçades, d’acord (aquí també ens estem repetint, ja em perdonareu), i si d’aquest maltractament en fem una broma?

Que som una família amb canalla de les dues bandes? Ventafocs, madrastra i germanastres malvades al canto, amb príncep, carbassa i ratolins inclosos si som molta colla (no us perdeu les idees que podeu trobar al Pinterest per disfressar els més petits de casa de GusGus).

Que tenim una filla gran per banda de pare i algun petit comú o per banda de mare? La Blancaneus, la Malèfica i tants nans com calguin! (Si el pare, a més de fer fotos de la seva esbojarrada família, vol participar del tema, que no pateixi, que de prínceps i caçadors sempre en fan falta!)

El conte de la Hansel i la Gretel (i la seva versió catalana: el Ton i la Guida) o la Sireneta (si bé la bruixa no era cap dolentíssima madrastra, podríem acabar de complicar la cosa) poden servir també quan tenim menuts per casa, i si tenim nens més grans que passen dels contes, sempre podem recórrer a la televisió: la tribu dels Brady, els de Modern Family…

Que no tenim cap conte, peli ni res que s’hi assembli que ens vagi bé? Ens l’inventem! Perquè l’únic que compta és posar-hi sentit de l’humor, saber riure’s de nosaltres mateixos, trencar esquemes, ganes de fer coses en família, i dedicar-hi estona perquè, en definitiva, és l’única manera de fer pinya, de crear amb petites coses aquest nosaltres que de vegades costa tan poc d’embastar i tant d’enfortir.

Que el Carnestoltes sigui una excusa per fer coses junts, per reforçar vincles, per passar-ho bé i per fer família!

Leave a Reply

Your email address will not be published.