Publicitat
Publicitat

Totes les activitats del Carnaval 2020 a Sabadell Unes 1.700 persones desfilaran diumenge per la Rua. La festa s'estén també pels mercats, escoles i barris

Carnaval Sabadell 2020

La Rua de Carnaval de Sabadell del 2019 | (c) Petit Sabadell

Un total de 1.700 persones desfilaran el proper diumenge a la tarda en la Rua del Carnaval de Sabadell, l’acte principal d’una celebració omplirà el cap de setmana de disbauxa la ciutat. Un lleuger increment de participants i la creació d’un premi a la millor comparsa de ciutat entre totes les que participin a la comitiva –en la qual prenen part, també, grups procedents de moltes poblacions dels voltants de Sabadell— són les principals novetats d’un Carnaval, organitzat un any més el Grup Disbauxa i que s’estrendrà també pels mercats municipals, pels barris i per moltes escoles que ja aquesta setmana l’han començat a notar amb les penyores dels alumnes.

Les activitats començaran el divendres amb una batucada pels carrers de vianants del Centre a càrrec de Bandtumbats, les Forques de Can Deu, els Diables de la Creu Alta, els Sentinelles d’Arkëmis i les Bruixes del Nord. Serà el pròleg del pregó de Sa Majestat el Rei Carnestoltes, que realitzarà, acompanyat dels Diables de la Creu Alta a la plaça Doctor Robert. La festa hi continuarà amb el DJ Marikarmen Free.

El programa de dissabte començarà al Mercat de la Creu Alta, on es recolliran els ingredients per fer la Catxaruta de Carnaval, que es cuinarà durant tota la tarda a la plaça Doctor Robert. En aquest punt, també hi haurà un Vermut carnavalero (13.00). La tarda de dissabte es dedicarà als més petits. A la mateixa plaça Doctor Robert hi haurà tallers de màscares i maquillatge, animació i un concurs de disfresses tot esperant que arribi el Reietó del Carnaval. Més tard (21.00) començarà el sopar de Carnaval, que acabarà amb música a la mateixa plaça.

Diumenge serà el dia del Ball de Gitanes a plaça Sant Roc. Totes les seccions de l’Esbart Sabadell Dansaire exhibiran els seus balls i acabaran amb la tradicional dansa vallesana típica de la festa del Carnestoltes. La tarda es dedicarà a la Rua de Carnaval, que anirà del carrer Francesc Layret a la Rambla amb Gran Via seguint l’eix central de la ciutat. Un cop acabi hi haurà ball amb el grup Summer Dance a la plaça Doctor Robert, tot fent temps per al lliurament de premis de la Rua i la fi del regnat del Rei Carnestoltes i l’arribada de la Vella Quaresma.

Carnaval a set barris

Diferents associacions de veïns de Sabadell organitzaran també activitats de Carnestoltes. La novetat d’aquest any és el barri de Can Llong, on dissabte (16.00) començarà la rua de Carnestoltes que recorrerà els carrers i parcs del barri, una activitat organitzada per la Unió Veïnal de Can Llong. El parc d’Odessa, a més, acollirà tallers i activitats per a tots els públics.

A Ca n’Oriac també tindran la seva rua, diumenge (17.00). Sortirà del carrer d’Arousa i seguirà pel carrer Balaguer, l’avinguda Matadepera i la ronda Collsalarca. Per la seva banda, al barri dels Merinals, s’hi farà un ball de Carnaval, a la plaça dels Doctors Banting i Best, el dissabte (de 17.00 a 23.00). Al barri de Campoamor, la rua tindrà lloc divendres (de 17.00 a 20.30), amb sortida del carrer Concha Espina i arribada a la plaça Picasso, on es farà un ball de Carnestoltes.

Al Poblenou, el Carnaval se celebrarà el 29 de febrer, amb una rua que sortirà i acabarà a l’Escola Juan Ramón Jiménez. Al barri de la Creu Alta, dissabte (16.00) farà una rua infantil que sortirà de la plaça del Vapor Cusidó i acabarà a la plaça Creu Alta. A Torre-romeu, el Carnaval se celebrarà el divendres (de 15.00 a 21.00), amb tallers i un grup d’animació a la plaça del Malniu. Pel que fa al barri de Gràcia, l’activitat es durà a terme el dissabte (16.00) amb una rua que començarà i acabarà a la plaça del Treball. I a la Plana del Pintor es farà una rua que sortirà del carrer dels Pins i s’acabarà a l’avinguda de Matadepera, quan començarà un ball al local de l’associació de veïns.

El Carnaval a l’escola

Diferents escoles i entitats educatives de la ciutat també passejaran les seves disfresses pels carrers de Sabadell: les escoles Roureda, Jesús Salvador, Ribatallada, Calvet d’Estrella, Arraona, Cifuentes, Pia, Gaudí, del Sol, Ramar, del Carme, Juan Ramón Jiménez i Jaume Viladoms; les escoles bressol Somnis de Cotó, Cau Catau i Pam i Pipa; la Llar d’Infants Mare de Déu del Pilar, la Llar d’Infants Sant Nicolau, el Centre d’Estudis Serra, els col·legis Sagrada Família, Claret, Servator i Tarrés.

Les rues dels centres educatius tindran lloc divendres al llarg del dia. Tot i això, el dia 20 de febrer també hi haurà una activitat relacionada amb Carnestoltes a la plaça Còrdova, organitzada per l’Escola Bressol Colorins. I el diumenge 22 de febrer l’Esplai la Masia organitza una altra activitat a la plaça de Benjamín García.

El Carnaval als mercats

Els mercats municipals també celebren el Carnestoltes. Així, el Mercat Central farà un taller de maquillatge el divendres 21 (de 18.00 a 20.00) un concurs de disfresses el dissabte al matí. El Mercat de la Creu Alta organitza dissabte al matí (de 10.30 a 12.30), una activitat infantil amb disfresses i obsequiarà els assistents amb xurros i xocolata. El Mercat dels Merinals també organitzarà activitats infantils el divendres (de 17.00 a 20.00) i un taller de màscares, un de pintar cares i un concurs infantil de disfresses, a més de l’actuació d’El Gato Negro, el dissabte (d’11.00 a 13.00). Finalment, al Mercat de Torre-romeu tindrà lloc un taller de maquillatge, el dissabte (11.30 a 13.30) amb obsequis per a tots els participants.

Leave a Reply

Your email address will not be published.