Publicitat
Publicitat

Tot a punt per tres dies de festa al Carnaval de Sabadell

Tot a punt per tres dies de festa al Carnaval de Sabadell

IMG_8364

Sabadell es disposa a viure, a partir d’aquest divendres 28 de febrer de 2014, un nou cap de setmana de Carnaval, amb multitud d’activitats que com sempre en aquests casos començaran a les escoles i culminaran, el proper diumenge a la tarda, amb la Rua de Carnestoltes que recorrerà part de l’Eix Central de la ciutat. Aquest any, a la Rua es calcula que hi participaran unes 1.600 persones, entre les que ho faran a les carrosses i les que desfilaran a les comparses a peu. La comitiva començarà  (17:00h) a l’avinguda Francesc Layret i acabarà unes tres hores més tard a la cruïlla entre Rambla i Gran Via. A la fitxa d’aquesta activitat al l’agenda del Petit Sabadell teniu més informació de la Rua i en aquest mapa podeu veure’n el recorregut.

IMG_8405

Un cop finalitzada, es lliuraran els premis a les millors comparses i les millors carrosses. El Grup Disbauxa, que organitza aquest esdeveniment, repartirà un total de 3.800 euros repartits en les diferents categories, a més de sis pernils i tres xoriços. Com és habitual, mentre el jurat delibera hi haurà un ball a la plaça Doctor Robert amb el grup Klam. Tot plegat acabarà amb l’arribada de la Vella Quaresma que, després d’arengar als presents sobre els perjudicis de tanta festa, cremarà Sa Majestat el Rei Carnestoltes.

De tot i força
El programa de Carnaval del 2013 a Sabadell inclou tota una sèrie d’activitats, especialment dirigides al públic familiar i infantil. Per exemple, el dissabte hi haurà un taller de màscares a la plaça del Doctor Robert amb animació a càrrec del grup Somnis de Colors i l’actuació de l’animador infantil Perico Nas de Mico. Aquest taller servirà per anar fent ambient per al Concurs de Disfresses Infantil, obert als nois i noies de 3 a 12 anys. Cap al vespre. Sabadell rebrà oficialment el Rei Carnestoltes, que arribarà acompanyat del Ball de Diables de Sabadell i llegirà el pregó del Carnaval.

El programa de diumenge s’encetarà, al migdia, amb un dels actes més tradicionals de la celebració a la ciutat. Es tracta de la ballada del Ball de Gitanes del Vallès, que l’Esbart Sabadell Dansaire farà a la plaça Sant Roc acompanyat de la Cobla Sabadell. A més, tant dissabte com diumenge al matí es podrà entrar de franc al Museu de Paleontologia Miquel Crusafont, on també hi haurà premis per a les millors disfresses palontològiques.

Els barris de Sabadell també celebraran el seu Carnaval , en la seva majoria entre divendres i dissabte. Hi haurà rues i activitats a Les Termes, la Creu Alta, Ca n’Oriac, Can Puiggener, Torre-romeu, Gràcia, Can Rull, Campoamor, Sol i Padrís i Espronceda.

I els mercats
IMG_8390Els mercats municipals, per la seva banda, proposen concursos de disfresses, sortejos i molta diversió per celebrar el Carnestoltes. El Mercat Central, per exemple, lluirà dissabte una decoració especial i els paradistes treballaran disfressats. La canalla, per la seva banda, podrà participar en un concurs de disfresses relacionades amb el món dels superherois i podran guanyar una tablet.  A més, la llotja, instal·larà un photocall en el qual els nanos podran fotografiar-se disfressats i participar en un concurs de fotografia a la pàgina del Mercat a Facebook.

El Mercat de la Creu Alta també es decorarà i s’han previst actuacions itinerants de petit format durant dissabte. Com a activitat destacada s’ha programat un concurs per escollir la millor parada disfressada que podran triar els propis clients i emportar-se un premi de 300€ en vals de compra, dels quals la meitat caldrà gastar-los a la botiga guanyadora. També es podrà votar mitjançant el Facebook del Mercat.

El Mercat de Merinals, per la seva banda, s’ha transformat aquests dies en un gran circ ple de lleons, pallassos i molts d’altres elements d’inspiració circense. El Dijous Gras, la llotja organitza un escenari obert (de 17:00 a 20:00h) en el qual tothom que vulgui podrà mostrar les seves habilitats de màgia, dansa, malabars o mim, entre d’altres. Divendres (17:00h) hi haurà desfilada de disfresses i xocolatada i dissabte hi haurà una sessió de circ. Per al dimecres, 5 de març, el Dimecres de Cendra, es posarà punt final al programa amb l’enterro de la sardina i una cercavila (10:30h) entre el Casal Cívic Arraona-Els Merinals i el Mercat. Per acomiadar-la com cal, tot plegat acabarà amb una sardinada!

Fotos (c) Juanma Peláez

Leave a Reply

Your email address will not be published.