Publicitat
Publicitat

La campanya per garantir l’alimentació infantil durant l’estiu arribarà a més de 500 nens i nenes de Sabadell

campanya per garantir l'alimentació infantil

L’alcalde Juli Fernández, al centre, amb la resta d’implicats a la campanya | (c) Ajuntament de Sabadell

Garantir l’alimentació de tots els nens i nenes durant el període de vacances escolars és l’objectiu del dispositiu especial que s’ha posat en marxa a Sabadell per distribuir lots d’aliments als infants les famílies en risc d’exclusió social. Es tracta d’una iniciativa impulsada per l’Ajuntament i el Rebost Solidari que compta amb la col·laboració de diverses entitats i institucions i arribarà a un total de 526 nens i nenes en les properes setmanes. És el tercer any que es desenvolupa per assegurar que els infants en situació de major risc tinguin accés a una alimentació adequada durant els mesos en què no hi ha menjadors escolars. Per això, aquells nens i nenes que en tenen necessitat i són atesos pels Serveis Socials municipals rebran durant l’estiu lots específics d’aliments, complementaris als que habitualment reben les seves famílies.

Per l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, la campanya demostra “el compromís inequívoc del govern amb l’emergència social, amb la lluita contra l’exclusió social i amb la garantia de la suficiència alimentària dels infants durant l’estiu”. “És cert que la nostra societat està compromesa i cal fer un agraïment a totes les entitats que formen part d’aquesta actuació, tots els voluntaris que arriben on no podem arribar sols”, afegeix l’alcalde per qui “l’objectiu final és que d’aquí a poc temps no haguem de fer aquests dispositius excepcionals i que això tendeixi a la seva desaparició”.

En aquesta mateixa direcció, segons l’alcalde Fernández, que acaba de debutar en el càrrec, “l’Ajuntament avaluarà les polítiques d’atenció a l’alimentació infantil per poder ampliar-ne l’abast en la línia, per exemple, d’obrir espais d’autogestió“. També s’analitzarà la possibilitat d’obrir algun menjador escolar durant l’estiu i, alhora, “oferir les cuines i menjadors dels recintes municipals a projectes desenvolupats per les pròpies famílies que els permetin agafar les regnes d’aquesta problemàtica i compartir situacions”.

Productes frescos

Entre els aliments que es subministraran a les famílies amb nois i noies hi ha productes frescos, com fruita, verdura, carn i iogurts, a més de reforçar els esmorzars amb cereals i cacau. També hi haurà productes secs o de llarga durada (llegums, arròs, llaunes de tonyina, cereals, oli…), provinents del Banc d’Aliments, del recapte impulsat pel Rebost Solidari a principis d’aquest mes de juny, de donacions d’empreses i entitats i de l’adquisició de productes per part de l’Ajuntament. Cada infant beneficiari rebrà un total de quatre lots d’aliments bàsics.

La distribució la faran tres entitats membres del Rebost. Es tracta de la Creu Roja, l’Associació Bona Llavor Diaconia i l’Església de Crist. El primer dels lots es va donar la setmana passada coincidint amb la finalització del curs escolar. Durant el juliol es lliuraran dos lots més i un quart a principis de setembre. Al segon lliurament del juliol es donaran també els productes secs corresponents a l’agost. Pel que fa als aliments frescos de l’agost, les famílies els podran obtenir en un supermercat de la ciutat, mitjançant unes targetes de prepagament que lliurarà Creu Roja i que finançarà conjuntament amb l’Ajuntament. Una de les novetats de la campanya és la implicació del Mercat Central de Sabadell i de l’Obra Social “la Caixa” que hi aportaran el resultat de la iniciativa de la Rosa Solidària realitzada durant la passada diada de Sant Jordi. Les dues institucions subministraran hamburgueses de pollastre per valor de 3.000 euros

El Rebost Solidari proporciona cada mes aliments a unes 2.400 famílies i també distribueix d’altres productes bàsics d’higiene personal i de neteja de la llar. Format per 26 entitats socials i religioses, ha establert una xarxa a través de la qual proporciona lots de menjar a les persones i famílies amb mancances alimentàries, en coordinació amb els Serveis Socials municipals.

Leave a Reply

Your email address will not be published.