Publicitat
Publicitat

La campanya de joguines de la Creu Roja ha arribat aquest any a 1.825 nens de Sabadell, Sant Quirze, Barberà i Badia En total s'han distribuït 5.475 joguets entre famílies en situació de vulnerabilitat derivades pels serveis socials

joguines creu roja

Una usuaria i una voluntària de la campanya, a la ‘botiga’ que la Creu Roja va instal·lar a Fira Sabadell | (c) Petit Sabadell

REDACCIÓ | Un total de 1.825 infants de Sabadell, Sant Quirze, Barberà i Badia han rebut joguines noves aquest Nadal gràcies a la campanya anual de la Creu Roja Sabadell. La xifra representa un lleuger increment respecte l’any passat, quan el nombre de destinataris va ser de 1.745 beneficiaris. La campanya Els seus drets en joc ha estat marcada aquest any per la pandèmia de covid-19 però tot i amb això ha aconseguit repartir 5.475 joguines noves, no bèl·liques i no sexistes a famílies en risc d’exclusió social derivades a la Creu Roja pels serveis socials municipals o usuàries dels diferents programes d’aquesta ONG.

Una de les novetats ha estat l’obertura de la nova botiga a Badia. Així, el municipi badienc ha seguit el format encetat l’any passat a Sabadell i que enguany s’ha repetit en un espai cedit a Fira Sabadell en el qual les famílies poden acudir per triar les joguines més adequades pels seus petits amb l’assessorament dels voluntaris. En aquest sentit, un total de 709 famílies de Sabadell i Badia han pogut fer aquest procés, mentre que a Barberà i Sant Quirze els lliuraments s’han fet a partir de lots preestablerts.

Voluntaris

El voluntariat de Creu Roja Sabadell ha esdevingut un any més indispensable per la campanya. Un total de 75 voluntaris hi han participat realitzant diferents tasques com la recepció de joguines, la preparació i entrega de lots o la realització de feines administratives.

Com a conseqüència de la ciris sanitària del covid-19, s’han incorporat noves mesures per a la prevenció de la malaltia, com la desinfecció de les joguines, la utilització de guants de protecció o l’aplicació de gel hidroalcohòlic.

La participació del teixit associatiu i empresarial “ha estat novament un factor determinant per a l’assoliment dels objectius”, expliquen des de la Creu Roja Sabadell. Així, un total de disset entitats o empreses han donat suport a la campanya i fins a 44 particulars s’han adreçat a Creu Roja Sabadell per entregar joguines noves.

Leave a Reply

Your email address will not be published.