Publicitat
Publicitat

La campanya de joguines de la Creu Roja Sabadell arribarà a 2.000 nens i nenes de Sabadell, Barberà, Badia i Sant Quirze A Sabadell, la iniciativa estrena un nou model basat en una 'botiga' on les famílies poden escollir les joguines

Joguines Creu Roja

Responsables de les entitats implicades a la ‘botiga’ de la campanya | (c) Creu Roja Sabadell

Ses Majestats els Reis d’Orient, el tió i el Pare Noel han encarregat a la Creu Roja de Sabadell joguines per a un total de 1.930 nens i nenes de forma que es beneficiïn aquest any de la campanya de recollida i distribució que desenvolupa aquesta ONG sota el títol Els seus drets en joc. A Sabadell, la campanya arribarà a 1.100 nois i noies. La resta són de Sant Quirze (100), Barberà del Ballès (277) i Badia del Vallès (503), una població que s’afegeix a la iniciativa.  Tots els nois i noies pertanyen a famílies en risc d’exclusió social que han estat derivades pels serveis socials dels respectius municipis.

Les més de mil famílies sabadellenques que participaran a la campanya aquest any estrenaran un nou model de repartiment de les joguines. Els Reis les podran triar en una botiga que s’ha muntat a la seu de la Creu Roja al carrer Marquès de Comillas i, així, podran ajustar molt més el regal a les preferències dels destinataris. Fins ara, rebien un paquet predeterminat segons les edats, cosa que no permetia matisos i que, en ocasions, comportava que una mateixa família rebés joguines repetides. Per damunt de tot, però, aquest nou sistema “va en la línia d’empoderar i dignificar la vida dels usuaris”, explica Montse Font, presidenta de Creu Roja Sabadell.

Per tal de donar encara més valor a la tria, les famílies han pogut participar un taller sobre el valor educatiu de les joguines, del qual se n’han fet vuit sessions amb una assistència global del 70 per cent. La botiga estarà oberta fins a finals de desembre i els seus usuaris han de triar una joguina principal i dues secundàries.

L’experiència d’aquest any servirà per valorar la implementació del model a d’altres ciutats i la recerca d’un local on desenvolupar la campanya en millors condicions. “En qualsevol cas, a priori, es tracta d’un canvi positiu perquè va en la línia de superar els límits dels serveis socials i passar d’un model assistencial a un model empoderatiu”, valora Eloi Cortés, regidor d’Acció Social de l’Ajuntament de Sabadell.

Complint un dret fonamental

La campanya es titula Els seus drets en joc perquè, del que es tracta, és de “complir amb l’article 31 de la Declació dels Drets dels Infants, que estableix que jugar és un dret i aquest no es pot negar”, explicar Calota Egea, responsable de Creu Roja Juventut a Sabadell. La iniciativa tira endavant gràcies a les aportacions dels quatre ajuntaments, a les 5.500 joguines que dona l’Obra Social ‘La Caixa’, als preus avantatjosos de l’empresa Educa Borràs i, sobretot, als voluntaris que s’encarreguen que tot funcioni.

Com és tradicional, també està oberta a les aportacions de la ciutadania, que es poden realitzar a la seu de la Creu Roja (c. Marquès de Comillas 99). En tots els casos, els responsables demanen que les donacions siguin de joguines noves, no sexistes, no bèl·liques i, a ser possible, de caire cooperatiu i sostenible. Per aquesta última raó, també demanen que es portin sense embolicar. Les donacions es poden efectuar durant tot l’any perquè, d’una banda, les joguines que no es lliuren queden en estoc per a futures ocasions i, de l’altra, la idea de la Creu Roja de Sabadell és poder estendre la iniciativa a d’altres moments, com aniversaris.

Leave a Reply

Your email address will not be published.