Publicitat
Publicitat

Creu Roja Sabadell busca a una cinquantena de persones voluntàries per a la seva campanya de joguines La iniciativa espera arribar aquest any a 1.500 infants de Sabadell, Sant Quirze i Barberà

campanya joguines Creu Roja

Els voluntaris a la campanya de recollida de joguines de l’any passat | (c) Creu Roja Sabadell

La Creu Roja Sabadell busca a persones voluntàries que vulguin participar al projecte Joguina Educativa que cada any fa arribar joguines als infants de famílies amb més dificultats econòmiques. La campanya es posarà en marxa el mes de novembre i necessita d’un gruix important de voluntaris i voluntàries que participin en la seva difusió , l’obtenció de les joguines, l’elaboració de lots i el seu posterior repartiment. La iniciativa, gestionada per Creu Roja Joventut, espera recollir 3.500 joguines per arribar als nens i nenes de 900 famílies a l’àrea de Sabadell. Aquest any  s’estendrà a Barberà del Vallès, a més dels seus emplaçaments habituals, que són Sant Quirze del Vallès i Sabadell. Aquest creixement a nivell territorial fa que calguin més de 50 voluntaris per portar-la a terme. “Aquest any necessitem a més joguines i més voluntaris. La nostra previsió és arribar a 1.500 infants de 0 a 14 anys, tot i que la xifra encara s’ha de concretar, ja que sempre acaba augmentant”, explica Carlota Egea, voluntària i referent de Joventut a Creu Roja Sabadell .

Els voluntaris començaran les seves tasques a principis de desembre i acabaran a mitjans de gener, quan finalitzi el lliurament de joguines a les famílies. Tothom que s’apunti podrà col·laborar els dies que vulgui. Els organitzadors recomanen inscriure-s’hi com més aviat. “Animem a tothom a apuntar-se. És una campanya molt bonica i una oportunitat per conèixer a gent nova. Durant l’any, la gent està més ocupada i les vacances són un bon moment per aprofitar el temps lliure. Des de Creu Roja ho esperem amb moltes ganes”, assegura Egea.

Material nou

Aquest any es preveu recollir 1.000 joguines més que l’any passat. Les aportacions es podran efectuar en diferents punts de recollida, que Creu Roja anunciarà properament. El requisit és que els jocs han de ser nous,  ja que “tots els infants es mereixen poder gaudir de joguines noves”, argumenta Egea. El material usat no s’acceptarà. La tradicional recollida de joguines educatives compta cada any amb la solidaritat dels ciutadans, el suport econòmic dels Ajuntaments i les donacions que fan els grans establiments com Gas Natural, la Parròquia de la Puríssima, El Corte Inglés, Toys’r’Us i Educaborràs.

Els voluntaris i voluntàries que vulguin donar un cop de mà per tirar-ho tot plegat endavant han de tenir, com a mínim, 16 anys d’edat. Les persones interessades es poden posar en contacte amb l’assemblea local de la Creu Roja Sabadell, al carrer Marquès de Comillas, 97, al telèfon 937265555, o al correu lydia.garcia@creuroja.org. Pel que fa a la ciutat de Sant Quirze, es poden adreçar a l’oficina de l’OAC situada a la plaça de la Vila o al correu paula.perales@creuroja.org .

El voluntariat és una peça clau en el desenvolupament dels projectes de la Creu Roja. En aquest sentit, l’any passat la campanya de joguines va ser possible gràcies a una quarantena de persones voluntàries. La inscripció de voluntaris és el pas previ a la crida que s’efectuarà en les properes setmanes tant a la ciutadania com al teixit empresarial i social per tal que facin donació de joguines en els punts que s’habilitaran.

Leave a Reply

Your email address will not be published.