Publicitat
Publicitat

L’Escola de Música Creu Alta crea una nova banda musical infantil amb els seus alumnes d’instruments de vent Bufaruts es va estrenar dissante amb un exitós concert juntament amb les altres formacions del centre

Banda Bufaruts 01

Els Bufaruts en la seva estrena, dissabte passat a l’Espai Cultura Sabadell | (c) Petit Sabadell

Sabadell té des d’aquest dissabte passat una nova banda musical infantil. Es diu Bufaruts i és la banda de petits de l’Escola de Música Creu Alta (EMCA), que amb aquesta ja té quatre conjunts musicals (Vent Sonats, la Jove Orquestra de la Creu Alta i els Bufasons), a més de quatre corals (Nou Songs, Vakombà, Xip-Xap i Catasons). Dirigida per Cesc Domènech, la banda Bufaruts es va estrenar oficialment dissabte passat a l’Auditori 3 de l’Espai Cultura Sabadell en un concert en què van participar tots els grups instrumentals de l’EMCA. La integren 25 petits músics d’entre vuit i dotze anys d’edat que estudien els primers cursos d’instruments de vent al centre creualtenc. Després de la seva exitosa estrena mundial de dissabte passat, aquest proper dimecres faran la seva segona actuació, a l’Amfiteatre dels Jardinets, amb motiu de la celebració del Dia de la Música.

La creació de Bufaruts obeeix a dues raons principals. D’una banda cobrir un buit existent oferint la possibilitat de tocar en un conjunt als alumnes de l’escola que encara no poden accedir, per edat, a la Jove Orquestra de la Creu Alta. I, amb això, “donar un valor afegit a les classes que realitzen perquè el fet de tocar agrupadament fa que tinguin molt sentit“, explica Domènech. El fet de compartir una formació musical amb d’altres alumnes i, sobretot, la possibilitat de mostrar la feina en públic és una molt bona motivació pels petits i petites. “Certament, els seus professors noten que el fet de ser de Bufaruts és un incentiu extra a l’hora de tocar l’instrument”, explica el director.

En un temps rècord

Banda Bufaruts 02

La banda, en un moment del concert | (c) Petit Sabadell

Bufaruts van començar a assajar el mes de març. Es troben cada dissabte al matí per practicar, i en només un parell de mesos ja han estat capaços de treure els dos temes que van interpretar, deixant els espectadors bocabadats, en el seu primer concert, Power rock i Sorry. La idea és que  no debutessin fins el proper setembre, “però després del segon assaig ja vam veure que podien anar més ràpid”, explica el seu director, que confessa que es va “sorprendre” des del minut zero. Superat el primer contacte amb el públic, ara la idea és anar ampliant el repertori amb partitures una mica més complexes.

La idea dels impulsors de Bufaruts és que els seus membres creixin junts en el món de la música, de forma que el grup vagi evolucionant sempre, i en la mesura del possible, amb els mateixos integrants. Un procés similar es va fer, al seu dia, amb la banda Vent Sonats, que ha assolit una gran qualitat musical. “Jo sóc dels Vent Sonats des que tenia sis anys i hem anat fent música junts durant tots aquests anys, amb alguna variació, perquè sempre hi ha qui se’n surt i qui torna, però amb una estabilitat important que es nota molt a l’hora de tocar“, explica Cesc Domènech.

  1. Com a mínim n’hi havia un nano de 7 anys, el meu nebot

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.