Publicitat
Publicitat

Recepta per fer bombons d’Oreo i xocolata

Ingredients per fer una vintena de bombons:

  • 16 galetes Oreo
  • 100g de formatge per untar (tipus Philadelphia)
  • 200g de xocolata de cobertura negre (si us agrada més podeu escollir xocolata amb llet o xocolata blanca)
  • Encenalls (virutes) de xocolata de colors, o bé Lacasitos petits…. per decorar.

Elaboració

Bombons d'Oreo

(c) blogs-xn.laxarxa.com

Primer de tot cal que tritureu bé les galetes, fins que siguin pols. Ho podeu fer en un robot de cuina o bé a mà: les poseu dins una bossa de plàstic i l’emboliqueu amb un drap. I ara toca picar-hi al damunt, per exemple amb un corró de cuina.

Poseu la pols en un bol. Hi afegiu el formatge i ho barregeu tot ben barrejat fins que quedi una massa homogènia.

Ara ve el més divertit! Amb les mans ben netes agafeu porcions de la massa i els doneu forma rodona, de bombó. Per anar bé us haurien de sortir boletes d’uns dos centímetres de diàmetre.

Desfeu la xocolata al bany maria o al microones. En aquest últim cas, heu d’anar amb molt de compte perquè no es cremi. I si feu servir xocolata blanca, més val desfer-la al bany maria perquè és més delicada.

Ara mulleu cada bola amb la xocolata desfeta, i les deixeu refredar sobre paper de cuina, o millor i tot, sobre paper de forn o un silk pad, si sou cuiners experimentats que teniu aquestes coses a la cuina.

Si els bombons els volguéssiu fer servir per decorar un pastís, els podeu punxar en unes broquetes, i d’aquesta manera l’operació de banyar-los amb la xocolata desfeta, serà més neta.

Finalment, abans la xocolata de la cobertura no s’hagi endurit del tot, hi poseu pel damunt els encenalls de xocolata, millor si són de colors, o els Lacasitos.

Els que sigueu més agosarats podeu posar-hi pipes pelades, trossets de blat de moro torrat (xurruques o quicos) o fins i tot sal Maldon. Això sí, heu de tenir en compte que us agradi el contrast de dolç i salat.

Apa i ja els tenim!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.