Publicitat
Publicitat

La peculiar ‘Biblioteca de cuerdas y nudos’ de José Antonio Portillo s’instal·la a LaSala Teatre Una proposta plena de misteris que es podran descobrir dissabte i diumenge a l'escenari de la ronda Roureda

biblioteca-de-cuerdas-y-nudos

La proposta convida als espectadors a entrar en un espai ple de records | (c) Cedida

AINA MOLES

La companyia de José Antonio Portillo ha instal·lat aquesta setmana a LaSala Teatre una biblioteca molt especial, la Biblioteca de cuerdas y nudos. L’espectacle, entre instal·lació artística i taller literari, es podrà visitar a l’escenari de la ronda Roureda 24 aquest cap de setmana, dissabte i diumenge, en doble funció (12 i 17.30h). Es tracta d’una proposta en castellà de petit format amb aforament limitat i està dirigida a tots els públics (+7 anys).  José Antonio Portillo, director i narrador de l’obra, convida els espectadors a una biblioteca que ha viatjat per tot el món i que amaga històries sorprenents.

La Biblioteca de cuerdas y nudos guarda misteris que només un grup reduït de persones podrà descobrir. I és que aquesta particular biblioteca no recull llibres sinó vivències i objectes que fan bategar un record íntim. Es tracta de l’única biblioteca del món de cordes i nusos en la qual s’hi poden veure manuscrits sense publicar, fotografies, dibuixos, objectes… Cadascun amb la seva història particular. La biblioteca és una estructura circular de fusta on habiten narracions. El temps hi ha anat dipositant instants i fragments de vida que el públic descobrirà de la mà del propi Portillo.

El narrador confessa que la idea de crear una Biblioteca de cuerdas y nudos va sorgir d’un petit treball escolar motivat després de la lectura del llibre d’Italo Calvino Colección de arena. Explica com “uns avis de Nova Caledònia, prop d’Austràlia, eren capaços de relatar amb detall la vida d’una persona tocant els nusos d’una corda. Encara ara, no s’ha descobert aquest codi secret que utilitzaven”.  Amb el temps, pren la forma d’espai narratiu que recorda la importància de la narració en la vida i en l’educació.

Una trobada única

El creador i director explica que “m’agrada definir l’espectacle com una trobada. Una catarsi entre els assistents i el mestre narrador, per explicar la meva època com a professor i treure somriures, emocions i angoixes”. Una obra de teatre que és diferent en cada sessió: “Encara que tinc un guió base, aquesta trobada pot derivar de moltes maneres diferents. Tot depèn del públic i els seus interessos. I, naturalment, sempre es quedaran històries sense explicar en algun prestatge de la biblioteca”, assegura.

Leave a Reply

Your email address will not be published.