Publicitat
Publicitat

El curs escolar comença amb 10.247 beques menjador assignades al Vallès Occidental

Beques menjador Vallès Occidental 2016/17

Només una petita part de les beques menjador cobreixen el 100 per cent del cost del servei per a les famílies | (c) Consell Comarcal del Vallès Occidental

Un total de 10.247 alumnes del Vallès Occidental rebran beques de menjador per al curs 2016/17 segons dades facilitades pel Consell Comarcal del Vallès Occidental després que el Departament d’Ensenyament de la Generalitat hagi tramitat les peticions efectuades per les famílies vallesanes. La dada, però, pot variar ja que encara queden sol·licituds per processar i la convocatòria d’aquests juts es mantindrà oberta durant tot el curs. L’ens comarcal ja ha fet arribar les dades als ajuntaments per tal que les puguin comunicar als beneficiaris

D’aquest primer recompte se’n desprèn que aquest any hi haurà més escolars que podran gaudir de beques menjador respecte el curs anterior, que va engegar amb una xifra inicial de 9.240 ajudes i va acabar amb 10.879 beques atorgades.  D’aquests ajuts, només 261 cobreixen el cent per cent del preu del menjador. Els 9.986 restants són d’un descompte del 50% . Fins al moment s’han rebut 16.914 sol·licituds, mentre que a inici de curs de l’any passat només se n’havien rebut 15.728. Les peticions que no podran rebre la beca responen a irregularitats documentals (2.240 casos), sol·licituds denegades (4.163) i encara resten per processar 264 per part d’Ensenyament.

El president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez està “satisfet” per l’increment de beques atorgades però remarca que “aquest a circumstància respon també a un augment de les sol·licituds per part de les famílies, cosa que indica que la crisi econòmica encara continua impactant a la comarca”. Pel responsable comarcal, “els llindars de renda a partir dels quals s’exclouen a famílies continuen sent baixos i això fa que molts nois i noies amb una greu situació econòmica puguin quedar-se sense ajut”. “Més enllà de l’increment, continuem pensant que les beques del 100% de l’import del tiquet de menjador són molt poques i això fa que els ajuntaments de la comarca hagin de complementar aquest programa i hagin de dedicar una important partida pressupostària als ajuts de menjador”, afegeix.

Transport escolar

D’altra banda, aquest curs 2016-2017 un total de 1.639 alumnes utilitzaran el transport escolar per anar a classe. Es compta que hi ha 96 rutes que donaran servei a 39 centres educatius: vuit escoles, dinou instituts i dotze centres d’educació especial. El servei de transport escolar del curs 2016-2017 s’iniciarà el dia 12 de setembre tant per l’alumnat d’Educació Primària i Secundària, com també d’Educació Especial. L’única excepció seran els nois i noies de Secundària de Sant Llorenç Savall que estudien a l’institut de Castellar del Vallès, ja que en aquest municipi dilluns que ve es Festa Major.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.