Publicitat
Publicitat

Vuit escoles d’idiomes de Sabadell donaran beques per estudiar anglès a alumnes d’ESO

Vuit escoles d’idiomes de Sabadell donaran beques per estudiar anglès a alumnes d’ESO

BequesAngles

Vuit escoles d’idiomes de Sabadell donaran, el curs que ve, un total de divuit beques per aprendre anglès a alumnes a partir de 2n d’ESO. Responsables d’aquests centres han signat un conveni amb l’Ajuntament de Sabadell per impulsar l’aprenentatge de llengües i afavorir l’equitat educativa i la cohesió social. Les beques inclouran la matrícula i l’import de les mensualitats corresponents a dos nivells acadèmics complets i, de forma conjunta, suposaran un import de 36.000 euros que les escoles participants d’aquesta iniciativa aportaran de forma altruista. Els centres que han participat en aquest acord són l’English Tuition Centre, Canada Place, Clarence House, Communication, la FIAC, Fun English School, International House i Hiberno English.

La mesura és conseqüència de la feina realitzada per la comissió de treball sobre l’ensenyament d’idiomes creada en el marc del Consell Escolar Municipal de Sabadell. La comissió tenia per objectiu analitzar quina possibilitat d’implicació tenia la societat civil en aquest àmbit i va concloure que era imprescindible sumar els esforços de les escoles d’idiomes, amb les quals es va contactar per organitzar aquest programa de beques.

“Estic content que per un dia els de les escoles ens haguem ajuntat per fer ciutat i deixar estar si som competència o d’un o altre color i el resultat és que hi haurà 18 joves de Sabadell que tindran una oportunitat”, creu Josep Fort, representant de la FIAC.  Josep Seguí, d’English Tuition Centre, espera que “els 18 nois i noies treguin el màxim profit d’aquesta oportunitat”. Per la seva banda, l’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, sosté que “quan es parla del principal problema de la ciutat, que són les persones que no tenen feina, sabem que les possibilitats de cercar feina en aquests moments passen per la formació i els idiomes són un aspecte central de l’educació”. Per Sánchez, les beques són “una molt bona oportunitat, gairebé com una grossa de Nadal” per als alumnes que en puguin gaudir

Les 18 beques inclouran l’aprenentatge de dos nivells acadèmics, que s’iniciaran el proper mes de setembre i finalitzaran com a màxim el mes de juliol de 2016. Està previst que les properes setmanes s’aprovin les bases que regularan la concessió d’aquests ajuts. La notificació de la resolució s’efectuarà a través del tauler d’anuncis municipal i es podrà consultar a través de la web de l’Ajuntament

El Programa Ciutat i Escola ofereix aquest curs un total de 27 activitats en anglès o francès. Destaquen el concurs English Chips, adreçat a centres de secundària i realitzat també amb diferents escoles d’idiomes; la Setmana de Teatre en Anglès que organitza la FIAC i Touch, l’esport que toca a l’escola!, una activitat esportiva que s’imparteix en anglès.

Leave a Reply

Your email address will not be published.