Publicitat
Publicitat

Recepta de barquetes de moniato amb bròquil

Barquetes de moniato

Què us semblaria fer una recepta amb moniato? Sí, aquesta hortalissa té vida més enllà de la Castanyada. De fet en podem trobar durant tota la tardor. Els anglesos en diuen sweet potato, i és que recorda molt a la patata  i ve, com ella, de l’altra banda de l’Atlàntic, de les zones tropicals de l’Amèrica central. Se n’han trobat restes a tombes precolombines, tombes dels habitants de la zona abans que hi arribés Cristòfol Colom al segle XV.

Com hem dit, el moniato s’assembla a la patata però és més nutritiu en relació amb les vitamines que ajuden a la nostra pell i als nostres ulls a estar ben sans. També porta un petit percentatge de proteïna, per tant és molt interessant per a les persones vegetarianes o per a aquells que no consumeixen gaire carn, peix o ous. Per acabar de reblar el clau li afegirem a la recepta bròquil… Vaaa no poseu aquesta cara…Som-hi!

Ingredients (per a 4 persones)

  • 4 moniatos
  • 300g de bròquil
  • 150g de formatge ratllat (el que us vingui més de gust: cheddar o emental per exemple)
  • sal i pebre negre

Elaboració

Escalfeu el forn a 200 graus. Netegeu els moniatos, assequeu-los bé, punxeu-los diverses vegades amb una forquilla i saleu-los. Poseu-los al forn durant una hora i mitja fins que estiguin tendres i deixeu-los refredar una mica.

Mentrestant trenqueu les branquetes de bròquil i bulliu-les durant quatre minuts. Refredeu-les amb aigua. Talleu els moniatos per la meitat al llarg. Aixafeu una mica la polpa per fer-hi lloc i poseu-hi al damunt les branquetes de bròquil i per sobre el formatge ratllat que hagueu escollit. Si el voleu fos i un pèl gratinat, torneu-ho a col·locar tot al forn. I per acabar repartiu pel damunt una mica de pebre negre acabat de moldre i llestos.

Bon profit!

Tagged with

Leave a Reply

Your email address will not be published.